Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Clafoutis Pina Colada

Clafoutis Pina Colada
Clafoutis Pina Colada
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon rég ki akartam próbálni ezt a francia eredetű édességet. Melegen még nem volt túl nagy a lelkesedésem érte, de kihűlt állapotában egy utánozhatatlanul ínycsiklandó finomságot kaptam! :) Igazán könnyű sütemény.
(A cukorbetegekre gondolva nagyon egyszerűen kivitelezhető a diétás verzió: az összes cukor helyett 6 -7 ek canderelt használjunk, vagy ha ez kevés, kóstoljunk és kísérletezgessünk! )
Az is kérdéses volt, hogy milyen gyümölcsből készítsem. A minap kaptunk ajándékba egy gyönyörű nagy ananászt, és ekkor fogant meg a recept. Számomra az ananász és a kókusz, mint trópusi ízvilág, együttjár. Ezért nem volt kérdés, hogy mi harmonizál vele a legjobban.
Technikailag annyi a hozzáfűznivaló tanácsom, hogy lassú tűzön süssük, mert nagyon könnyen leég, bár aki a picit odakapott palacsintát szereti, az ezt is fogja :).

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megérzésem szerint valamilyen citromos öntet jól passzolna hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal (kristálycukor + porcukor). Plusz egy csipet só, hogy kihozza az édes ízeket.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
  3. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, a kókuszreszeléket, a vaníliáscukrot, és végül az aromát. Kicsit sűrűbb palacsintatészta állagot kell kapnunk.
  4. Kivajazunk egy pitetálat és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. Kicsi cikkekre daraboljuk az ananászt és elterítjük a tál alján.
  6. Ráöntjük a tejes tésztát, és mehet a sütőbe!
  7. Kb 20 percig sütjük, míg megpirul, de ekkor még nem sül át teljesen. Ezért kivesszük, letakarjuk alufóliával, és visszarakjuk további negyed órára.
  8. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk. (Forrón is lehet, de akkor nem szelhető még szépen, mert kevésbé áll össze a tészta pudingos állagúra.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 382
elküldve: 8
receptkönyvben: 414
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ananászos-kókuszos clafoutis, ananászos-kókuszos tejespite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hyjal
Hyjal Wed, 2012-03-14 19:48

Kétszer sütöttem meg ezt. Nagyon finom, köszönet érte.

Mariello
Mariello Sun, 2011-08-14 11:10

Húú! Ezt biztosan imádni fogom!Ma el is készítem a szülinapom alkalmából.Majd megírom ,hogy sikerült.Köszönöm a receptet.

zimandi
zimandi Tue, 2011-06-28 13:58

Az ananászt imádom, a kókuszt is nagyon szeretem ezért ma én is kipróbálom. Csak jó lehet!!!

pommepomme
pommepomme Sat, 2011-04-09 14:27

Kipróbáltam a sütit, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

Amanda! Én 1,5 dl-t használtam, és úgy jó lett. :)

amanda
amanda Thu, 2010-06-10 17:46

1-5 dl habtejszín? vagy az másfél akart lenni? help!

648
ananász 25 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
habtejszín 5 dl
kókuszreszelék 6 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 csipet
vaj 1 ek