Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes citromtorta Szabóné konyhájából

Tejszínes citromtorta Szabóné konyhájából
Tejszínes citromtorta Szabóné konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kedvenc tortája! :-) Nagyon szereti a citromos sütiket! A képen látható tortát ő készítette.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát elkészítjük, és tortaformába öntve megsütjük.
  2. Miután megsült, kihűtjük, és 3 részre vágjuk el.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejfölt a porcukorral és a citrom levével elkeverjük.
  4. A hulalát a habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. A tejfölt és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
  6. A krémet elosztjuk úgy, hogy kevéske maradjon a torta külső részére, a maradékot pedig megfelezve a lapok közé kenjük.
  7. Az alsó tortalapra krémet kenünk, majd a rátesszük  a második lapot is. Azt is megkenjük krémmel, végül ráhelyezzük a felső lapot.
  8. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.
  9. Tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 863
elküldve: 6
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos torta, tejfölös citromtorta, krémes citromtorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tulipan01
tulipan01 Wed, 2014-01-08 15:24

Kedves Ági!
Nagyon mutatós a torta, biztos finom is" El szeretném készíteni! A kérdésem az, hogy miből áll a dekoráció? A sárga darabkákat narancsnak nézem, de a kékre és pirosra nem jöttem rá.
Előre is köszönöm válaszod!
Üdv.
Anna

K Agi
Szabóné / K Agi Wed, 2014-01-08 19:07

Kedves Anna!Zselé cukorkák vannak fölszeletelve :-)!Azért több színű :)!Jó sütést :-)!
Üdv : Ági

K Agi
Szabóné / K Agi Fri, 2012-04-20 18:56

Üdv Dóri:-)!Köszi,hogy elolvastad a receptem és megsütötted a tortát:-)!Örülök neki,hogy ízlett!Minden jót!
Üdv: Ági

K Agi
Szabóné / K Agi Sat, 2012-04-07 05:00

Kedves Zsuzsi!Nekem a recept nevében a tejszín EBBEN AZ ESETBEN a Hulalát jelenti!Ha nem szimpatikus a receptem akkor biztos van még ezen kívül nagyon sok!
Üdv: Ági

zsuzsi965
zsuzsi965 Sat, 2012-04-07 11:32

Jó étvágyat hozzá! Én a lábam sem borotválnám le vele! Kellemes ünnepeket :)

K Agi
Szabóné / K Agi Sat, 2012-04-07 15:17

Kedves Zsuzsi!A válasza abszolút tükrözi az Ön személyét:-)!!!Jómagam legalább vállalom az arcom és megmutatom milyen ételeket készítek!Ezzel szemben Ön személytelenül kritizálja a receptemet!Szívesen várom az Ön receptjeit,ugyanis én itt recepteket olvasok nem pedig "bunkózok" számomra ismeretlenekkel!!!!Nem kötelező az én receptjeimet nézegetni!!!!

288
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
növényi habtejszín 0.5 l
habfixáló 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 375 g
porcukor 4 ek