r
Nosalty Logó

Citromtorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Citromtorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a zseléhez

Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a zseléhez

Összesen 5633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a zseléhez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 5633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Felverjük a fehérjét, elkeverjük a lisztet a sütőporral, és felváltva a cukros sárgájához forgatjuk, hogy a habot minél kevésbé törjük össze.
  3. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez áttörjük a túrót, belereszeljük a citromok és a lime héját (néhánycsipetreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a citromos túróval.
  7. A kihűlt tésztát két lapba vágjuk, az alját visszatesszük a formába. A krémből 2-3 kanállal félreteszünk, hogya tetejére is jusson, majda maradék felét az alsó lapra kenjük, erre az egyik citromot és a lime-ot rákarikázzuk. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni.
  8. Míg dermed, az egyik 3 dl citromitalt az egyik vaníliás pudinggal megfőzzük, majd ha egy kicsit hűlt, a citrom-, lime szeletekkel kirakott krémre kenjük. Erre jön a krém másik fele, majd a másik tortalap.
  9. A felső lap tetejét a félretett néhány ek krémmel kenjük, citromszeletekkel kirakjuk. Megint dermesztjük.
  10. A másik 3 dl üdítőt a másik pudinggal megfőzzük, és a torta tetejét bevonjuk a zselével.
  11. Hűtőbe tesszük, és legalább 2 órát dermedni hagyjuk.
  12. Dermedés után a tortakarimát eltávolítjuk, a keményre felvert tejszínnel bevonjuk a tortát. Az oldalát kekszmorzsával, a tetejét pedig tejszínhabrózsákkal díszítjük, és a félretett reszelékkel szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24699
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Kicsit macerás a krémek/ zselék hűtése miatt, de megéri. A Férjem nagyon szereti a citromot, és a citromos sütiket is. Ezért is teljesen odáig volt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!