Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta 4.

Citromtorta 4.
Citromtorta 4.
120 perc / előkészület: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás a krémek/ zselék hűtése miatt, de megéri. A Férjem nagyon szereti a citromot, és a citromos sütiket is. Ezért is teljesen odáig volt.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez és a zseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Felverjük a fehérjét, elkeverjük a lisztet a sütőporral, és felváltva a cukros sárgájához forgatjuk, hogy a habot minél kevésbé törjük össze.
  3. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez áttörjük a túrót, belereszeljük a citromok és a lime héját (néhány csipet reszeléket tegyünk félre a díszítéshez).
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a citromos túróval.
  7. A kihűlt tésztát két lapba vágjuk, az alját visszatesszük a formába. A krémből 2-3 kanállal félreteszünk, hogy a tetejére is jusson, majd a maradék felét az alsó lapra kenjük, erre az egyik citromot és a lime-ot rákarikázzuk. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni.
  8. Míg dermed, az egyik 3 dl citromitalt az egyik vaníliás pudinggal megfőzzük, majd ha egy kicsit hűlt, a citrom-, lime szeletekkel kirakott krémre kenjük. Erre jön a krém másik fele, majd a másik tortalap.
  9. A felső lap tetejét a félretett néhány ek krémmel kenjük, citromszeletekkel kirakjuk. Megint dermesztjük.
  10. A másik 3 dl üdítőt a másik pudinggal megfőzzük, és a torta tetejét bevonjuk a zselével.
  11. Hűtőbe tesszük, és legalább 2 órát dermedni hagyjuk.
  12. Dermedés után a tortakarimát eltávolítjuk, a keményre felvert tejszínnel bevonjuk a tortát. Az oldalát kekszmorzsával, a tetejét pedig tejszínhabrózsákkal díszítjük, és a félretett reszelékkel szórjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 307
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromzselés-túrós torta, ünnepi citromos túrótorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tosmo
tosmo Sun, 2015-03-22 08:47

Már többször is készítettem , nálunk gyorsan fogy. Van olyan finom mint a cukrászdai, ha nem .....

lanyie
lanyie Thu, 2012-12-13 15:04

Szia! Nagyon jól sikerült a torta, és egyáltalán nem találtam macerásnak. Persze nem bírtam ki, hogy kicsit ne nyúljak a recepthez. :D Úgyhogy én a túrót egy kevés tejbegrízzel is kikevertem, a vajat pedig csökkentettem. Féltem, mennyire lesz a torta citromos és savanyú, de nagyon kellemes az íze. A lányom ezt kérte szülinapjára az iskolába, és a gyerekeknek is nagyon ízlett a másodikban. :)

zaiv
Zazie szakács / zaiv Sat, 2012-02-25 23:20

Szóval nagy sikere lett a tortának! Igazi nyári frissítö citromtorta! Én legközelebb diétás túróval próbálom ki, mert egy kicsit nekem nehéz volt a félzsíros túró a citrom és lime üde ízéhez. Mégis fantasztikus kis remekmü, csak gratulálni tudok és köszönet a receptért!

zaiv
Zazie szakács / zaiv Tue, 2012-02-21 12:23

Mmmmm... isteni lehet ez a torta!!! Ma ki is próbálom! Majd megírom, hogy mit szólt hozzá a férjem, ugyanis az ö kedvéért kerestem citromtortát. Már reggel arról beszélt, hogy citromtortát enne... kívánós, mint egy terhes!
Üdv! Zazie szakács

469
tojás 6 db
finomliszt 6 csapott ek
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 50 dkg
vaj 25 dkg
citrom 2 db
lime 1 közepes db
porcukor 25 dkg
citromlé 3 dl
limelé 3 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
növényi tejszín 2 dl
kekszmorzsa 5 dkg