Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta 10.

Citromtorta 10.
Citromtorta 10.
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű, friss, üdítő ízű kis torta. Nyári melegben biztos siker. TV-ben láttam egy főzős műsorban (Rachel Allen), és sikerült felírnom gyorsan. Kipróbáltuk, és nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztához először a hideg vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál hideg vizet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és azonnal betesszük a hűtőbe 15-20 percre.
  2. Miután kivettük, két fóliaréteg közt kinyújtjuk kb. 28 cm átmérőjű lappá. Beletesszük a tortaformába, (amit nem kell kivajazni, lisztezni, papírozni), hagyhatunk kis peremet neki.
  3. A forma átmérőjének megfelelő körlapot vágunk sütőpapírból, és a tésztára helyezzük. Erre szórjuk rá a babot, ill. amink van, nehezéknek, hogy a tészta sülés közben ne púposodjon fel. Az  előmelegített sütőbe tesszük (légkeverés 190, normál  200 °C ) kb. 15 percre. Kevés színe legyen, mikor kivesszük.
  4. Felverjük kicsit a maradék tojásfehérjét, ennek egy részével bekenjük a forró tésztát, és visszatesszük a sütőbe még kb. 10 percre. Ha kész, kivesszük, és visszavesszük a sütő hőfokát 135 °C ra. ( légkev. 135, normál 145°C )
  5. Közben elkészítjük a citromos krémet. A cukrot habosra keverjük a 3 egész tojással. Belereszeljük a 2 citrom héját és a levét is belefacsarjuk. Hozzáöntjük a habtejszínt, és újból átkeverjük kicsit.
  6. Ráöntjük a forró tésztára a citromos finomságot, visszatesszük a lehűlt sütőbe, és sütjük még kb. 25 percig. Nem baj, ha kicsit remeg még a közepe a krémnek, amikor kivesszük. Mire kihűl, addig megdermed. Tálaláskor, vékonyan megszórhatjuk porcukorral.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 339
elküldve: 3
receptkönyvben: 259
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos torta, citromos lepény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

apergel
apergel Sun, 2012-06-17 15:39

Tegnap kipróbáltam. Nagyon finom lett. Nagy sikere volt. :-)

Sourly
Sourly Sat, 2012-03-03 21:51

Kiprobaltam es egyszeruen isteni! A ferjem szerint a legjobb suti amit valaha keszitettem (pedig nem keveset sutottem, nagyon edesszaju:))) Koszonom a receptet!

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-03-04 21:27

Nagyon szívesen, és örülök, hogy ilyen sikere volt nálatok is! Férjednél is!!! :-)
Üdv: Vici

kitike
Kitike / kitike Fri, 2011-07-08 06:49

A kép csodálatos, a recept meg egyszerűen huncut! Köszi, hogy följegyezted, ki fogom próbálni.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-07-11 23:06

Szia kitike! Köszi, örülök, hogy tetszik a kép. Valóban érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! Üdv.:vicikó

416
finomliszt 175 g
vaj 100 g
porcukor 1 ek
tojássárgája 1 db
cukor 125 g
tojás 3 db
citrom 2 db
habtejszín 100 ml