r
Nosalty Logó

Citromtorta 10.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Citromtorta 10.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 2481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tésztához először a hideg vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál hideg vizet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és azonnal betesszük a hűtőbe 15-20 percre.
  2. Miután kivettük, két fóliaréteg közt kinyújtjuk kb. 28 cm átmérőjű lappá. Beletesszük a tortaformába, (amit nem kell kivajazni, lisztezni, papírozni), hagyhatunk kis peremet neki.
  3. A forma átmérőjének megfelelő körlapot vágunk sütőpapírból, és a tésztára helyezzük. Erre szórjuk rá a babot, ill. amink van, nehezéknek, hogy a tészta sülés közben ne púposodjon fel. Az előmelegített sütőbe tesszük (légkeverés 190, normál 200 °C ) kb. 15 percre. Kevés színe legyen, mikor kivesszük.
  4. Felverjük kicsit a maradék tojásfehérjét, ennek egy részével bekenjük a forró tésztát, és visszatesszük a sütőbe még kb. 10 percre. Ha kész, kivesszük, és visszavesszük a sütő hőfokát 135 °C ra. ( légkev. 135, normál 145°C )
  5. Közben elkészítjük a citromos krémet. A cukrot habosra keverjük a 3 egész tojással. Belereszeljük a 2 citrom héját és a levét is belefacsarjuk. Hozzáöntjük a habtejszínt, és újból átkeverjük kicsit.
  6. Ráöntjük a forró tésztára a citromos finomságot, visszatesszük a lehűlt sütőbe, és sütjük még kb. 25 percig. Nem baj, ha kicsit remeg még a közepe a krémnek, amikor kivesszük. Mire kihűl, addig megdermed. Tálaláskor, vékonyan megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19766
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromtorta 10.
Vicikó 251 recept

Nagyon könnyű, friss, üdítő ízű kis torta. Nyári melegben biztos siker. TV-ben láttam egy főzős műsorban (Rachel Allen), és sikerült felírnom gyorsan. Kipróbáltuk, és nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek