Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves füstölt hússal, bőrkével

Lencseleves füstölt hússal, bőrkével
Lencseleves füstölt hússal, bőrkével
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leves, de kis módosítással főzelék:)

A képen a másnapos verzió látható, mivel két kanál liszttel dolgoztam, besűrűsödött másnapra. Receptben 1 kanál van!:)

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g lencse
  • 100 g füstölt tarja (lehet több is, de akkor ki kell venni, és a levét leönteni)
  • 1 közepes db lila hagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 teáskanál (ízlés szerint lehet több, de utólag sózni egyszerűbb)
  • 1 gerezd fokhagyma (nagy)
  • 1 ek finomliszt (púpozott kanál, de lehet több is de akkor másnapra főzelékké válik a leves:))
  • 2 ek sertészsír (csapott kanál)
  • 3 l víz (annyi, hogy a szárazanyagot duplán fedje)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, és kétszer annyi vízbe tesszük. Ázik, amíg a többi dolgot pucoljuk, daraboljuk.
  2. Beledobjuk a babérlevelet a lencse mellé ázni, a hagymát egyben és egy gerezd fokhagymát szintén egyben.
  3. Ha csak a javasolt mennyiséget használjuk, akkor bedobjuk a lencse mellé ázni a füstölt húst bőrkével együtt.
  4. Felrakjuk főlni a lencsét úgy egy órára vagy többre, ha a lencse még kemény.
  5. Felhevítjük a zsiradékot, lehetőleg mikor a lencse már rágható, de még kicsit ropogós. A lisztet hozzáöntjük a felhevített zsiradékhoz, addig kevergetjük, míg buborékolni kezd. Majd ekkor beleöntjük a forrásban lévő lencsébe. Eddigre már kb. ehető kell legyen a lencse, nem teljesen puha.
  6. A lencse levével kiöblítjük a rántásos edényt, és visszaöntjük a lencsébe.
  7. Főzzük még fél órát vagy többet, míg a lencse puha lesz.
  8. Ha több füstölt húst használunk, mint írtam, vízben megfőzzük külön. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és hozzárakjuk a lencséhez, amivel 10 percet főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Safi

Mióta szakács: 2018.06.17.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sűrű lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
lencse 500 g
füstölt tarja 100 g
lila hagyma 1 közepes db
babérlevél 3 db
1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 ek
sertészsír 2 ek
víz 3 l