Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-ricottás pohárkrém

Citromos-ricottás pohárkrém
Citromos-ricottás pohárkrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors és egyszerű desszertre vágytam a minap, lehetőleg olyan alapanyagokból, amelyek épp fellelhetőek voltak a hűtőmben. Az eredmény ez a könnyed és üdítően citromos pohárkrém lett – igazi, lusta hétvégékre való nyalánkság. 3 kisebb adag lett belőle.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Egy órára tegyük a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon és lehűljön.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A habtejszínt felverjük, összeforgatjuk a ricottával, majd hozzáadjuk az xilitet, a citromlevet, a citromhéjat, és elkeverjük.
  2. Az eperlekvárt elkeverjük egy kevés vízzel, hogy kicsit folyósabb legyen.
  3. A krém felét poharakba kanalazzuk, erre jön egy vékony réteg a lekvárból, majd a krém másik fele.
  4. Ha maradt még lekvár, a tetejére kanalazzuk, és mandulával díszítjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 591
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
48 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás krémdesszert, pohárkrém eperlekvárral, citromos-ricottás krém eperlekvárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
ricotta 200 g
habtejszín 1 dl
xilit 30 g
eperlekvár 70 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
víz 2 ek
mandulapehely 15 g