Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-ricottás muffin

Citromos-ricottás muffin
Citromos-ricottás muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citrom és a ricotta régóta jó barátok, erre épít az alábbi muffinrecept is. Téli, borongós napokon majszolva, ha csak egy pár percre is, de úgy érzem, mintha napsugarak simogatnának.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban). A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a tojássárgákat, és a ricottát.
  2. Kézi habverővel felverjük a fehérjéket, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a ricottás masszába. Végül következik a sütőporral elkevert liszt. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, és igazságosan szétosztva belekanalazzuk a tésztát.
  3. 30 perc alatt aranybarnára sül.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 53 791
elküldve: 3
receptkönyvben: 336
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csanna
Csanna / csanna Tue, 2017-06-27 10:08

Nem igazán ajánlom senkinek ezt a receptet. Nagyon megörültem, hogy egy nyárias muffinra leltem, de a muffinjaim a sütőből kijövet rögtön összeestek, nem maradtak szép magasak, tömörek lettek, a felvert tojásfehérje ellenére nem levegősek. Én szilikonformában sütöttem, és már onnan kivéve gyanús volt, hogy valami nem stimmel, mert a forma alján jelentős mennyiségű vaj maradt, de olyan vajas a muffin, hogy jó, hogy nem csöpög belőle ki a zsír, ha összenyomod, minden esetre kéz mosás ajánlott... Ízre egyáltalán nem szörnyű, a zsírt leszámítva egész finom, a leírtak ellenére el fog fogyni :) de én belefacsartam 1 citrom levét és még így se lett elég savanykás. A cukor mennyisége jó, nem túl édes, de azért még keresni fogom a tökéletes citromos-rikottás muffin receptjét. Ez sajnos nem az.

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-09-24 00:20

Kedves Petra, epp citromos muffinokat kerestem egy szulinapra, igy talaltam ra a te receptedre. Mar elso olvasasra is egyet kellett ertenem Zuzaval: en nem vagyok kezdo, de meg nem talalkoztam olyan sutivel, amibe tobb vaj kell, mint liszt. Meg az egyensuly tesztaban is max. 1:1 az arany, es a muffin joval konnyedebb, mint az egyensuly teszta. 175 g vaj es 125 g liszt brutal mennyiseg, raadasul meg hozzajon a ricotta zsirtartalma is (meg ha nem is olyan sok). Az OK, hogy a muffin nem dietas suti, de attol meg nem kell ehetetlenul zsirosnak lennie. Szerintem ez a recept el van irva es fel kell cserelni a liszt/vaj mennyiseget. Kar erte, mert egyebkent szuper jol hangzik, konnyed kis desszertnek, de ezekkel az aranyokkal csak egy zsirban tocsogo valami lenne...:-((

petra
Petra / petra Mon, 2011-01-31 13:40

kedves Lizabennet,
nem véletlenül van benne annyi vaj, amennyi:-)
nem szívesen mondanám, hogy persze, tegyél bele kevesebbet a vajból, és többet a citromléből, mert az már egy egészen más, és egyáltalán nem biztos, hogy finom végeredmény lenne..
bocs

lizabennet
lizabennet Fri, 2011-01-28 21:29

Szia Petra, szerinted 100 g vajjal nagyon szaraz lenne a muffin? Plusz en meg beletennem a citromok levet is..mit szolsz ezekhez? Bocsanat ha hulyeseget kerdezek de szívesen csinalnam kicsit kaloriaszegenyebbre a receptet (persze nem tulsagosan!! :-))) plusz felhasznalne, amennyit tudok,a citromlebol..köszi!!

Kat
Kat Thu, 2010-07-08 13:01

Kedves Zúza! Csak egy jó tanács! Aki fogyózik, az egyen gyümölcsöt, meg zöldséget! És elég nyers stílusban kritizálsz, amivel megbánthatod a recept feltöltőjét, aki nyilván azért tette föl ide, mert jót akar nekünk is. Úgyhogy inkább köszönettel tartozunk neki, nem gondolod? További szép napot!

lainly
lainly Mon, 2010-04-19 14:49

Valóban nem diétás, dehát nem azért sütünk édességeket, hogy fogyjunk!:) Tegnap készítettem el, nagyon finom lett!Köszünjük Petra a receptet!

petra
Petra / petra Wed, 2010-04-07 20:44

kedves Zúza,
igen, ízlések és pofonok:-)
bár sütés előtt, a hozzávalókat végigolvasva (175 g vaj!) sejteni lehet, hogy nem egy light-os muffinról van itt szó:-)
üdv
petra

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2010-04-07 17:14

Kismillió muffint sütöttem már, ezt sajnos a felejthetők közé kell besorolnom.
Pedig mindent a leírtak szerint csináltam, a világ legjobb sütőjében.
Egy órán át szenvedett bent, mire valahogy kinézett, a végeredmény pedig nem valami felemelő élmény.
Egy laza, könnyed citromos sütire vágytam (azt hittem hasonló ízvilága lesz mint egy citromos ricotta tortának), helyette egy nehéz és zsíros nem tudom mi a fr@nc lett belőle.
Ajánlom minden kedves hízókúrázónak!
Tudom, ízlések és pofonok, de ez valahogy nem jött be.

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-04-08 07:34

Kedves Zúza ha fogyózol kerüld az ilyen finom édességeket,de leginkább az ilyen hozzászólásokat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-05 11:45

Kedves Petra!
Amióta felfedeztem, hogy a ricotta sokkal olcsóbb, mint a túró, szinte mindenhez ezt használom. Ezt a receptet is ki szeretném próbálni. Az lenne a kérdésem, hogy ebből a mennyiségből hány darab muffin lesz. Nekem 12 db-os sütőformám van. Gondolom a tiéd is ilyen, de a biztonság kedvéért megkérdezem. Köszönöm ha válaszolsz. Judit

726
citromhéj 3 citromból nyert
ricotta 250 g
vaj 175 g
cukor 140 g
finomliszt 125 g
sütőpor 2 teáskanál
tojás 3 db