Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos palacsinta 2. - eperrel

Citromos palacsinta 2. - eperrel
Citromos palacsinta 2. - eperrel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet hogy nem én vagyok az egyetlen, aki eddig nem evett még citromos palacsintát. Azt hiszem, érdemes volt kipróbálni. Ez lett a kedvencem. Volt itthon eper, ezért fokoztam az ízélményt. Szóval kedves olvasó, ha te is leragadtál a csokis palacsintánál, próbáld ki ezt! Nem fogod megbánni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Fontos!A palacsintát csakis frissen fogyasztás előtt töltsük meg!Különben magába szívja a citromlét és nem olyan friss az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük egészen simára.
  2. Előmelegített, vékonyan olajozott palacsintasütőben kisütjük. Csak minden másodiknál vagy harmadiknál kell bekenni kevés olajjal.
  3. Ha kisült, friss citromlét csepegtetünk rá, megszórjuk porcukorral, és vékony eperszeleteket teszünk bele.

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 845
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citrommal-eperrel töltött palacsinta, citrusos palacsinta eperszeletekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-08 15:30

Kedves Bogi!

Remélem, hogy a legközelebbi epres-citromos palacsinta készítése, már a sajátból lesz, igaz, azok nem olyan hatalmas szépek, de van ízük:-))
Ez is azért volt jó, mert normál méret, illat és íz:-))) Csodás volt:-))
Azért az árak mehetnének lentebb, mondjuk minden gyümölcsnél, sőt, újkrumplinál is:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-08 09:48

Kedves Bogi!

Megleptem magunkat pénteken reggel ,a piacon, egy dobozka magyar eperrel, igaz nem hatalmas és csúcsos, de megkóstolhattam, szép nagy és édes...:-))) A csodaeprek kg-ja 1350 ft volt.:-(( Még illata se volt:-((
Ára a magyarnak: 950 ft/kg,..nem kevés, de az a dobozka megérte, tegnap délután elkészítettem, ezt a csodás palacsintát, és tudod Bogi, ahogy éreztem és láttam a családomon, nem elsőnek készítettem:-)))))))
Nagyon szépen köszönöm:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sun, 2011-05-08 11:18

Akikor a te epred biztos sokkal finomabb volt,mert amit én vettem az nem magyar volt.Nemsokára biztos olcsóbb lesz.Hát...örülök hogy izlett.puszi.Bogi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-18 21:17

Kedves Bogi!

Remélem, bejön a saját:-))) , nemsokára, és akkor el fogom készíteni, -bááááát, annyira kívánatos, hogy piacra megyek pénteken, lehet meglepem magam egy tálca eperrel, azaz a családot, és elkészítem előbb.Beszámolok,de tuti, hogy finom lesz, rákapunk, mint Edit mákos palacsintájára:-)))
Szép estét! Valószínű, még írunk egymásnak,:-)) , de már most:
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-04-17 22:36

Kedves Bogi!
Még én se ettem és nem is hallottam, de amit most látok a képen, az fantasztikus, eperrel nagyon jól mutat, és finom lehet!!:-))))Elmentve, mert el fogom készíteni:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-04-18 11:48

Kedves Éva-Anyóca!
Próbáld ki ha lehet eperrel.Jó étvágyat hozzá!
Üdv:Bogi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-04-17 19:43

Kedves Bogi!
Már annyit hallottam a citromos palacsinta mennyei ízéről, hogy a receptedet látva és olvasva visszavonhatatlanul elhatároztam magam, hogy mostmár én is kipróbálom. :) Üdvözlettel: Éva

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-04-18 11:45

Kedves Éva!
Ez csak egy egyszerű palacsinta de azért küldtem be hogy te is és mások is végre visszavonhatatlanul elhatározzátok magatokat:)
Üdv:Bogi

525
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
tej 1 l
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
cukor 1 csipet
eper 20 dkg
citromlé 2 citromból nyert
porcukor 1 ek