r
Nosalty Logó

Citromos mignon 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Citromos mignon 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 733 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 8816 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 733 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1354.6 g
  • Cukor
    1123 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    2187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3082 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3693 micro
Összesen 8816 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

  • 0.9 kg cukormáz (kb. egy kiló az olvasztható fondánból)

Elkészítés

A piskótalapokhoz (2 lap)

  1. A piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez.
  3. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük.
  4. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel. Hűtőbe tesszük egy időre.
  5. A bevonáshoz megmelegítjük a fondant-t 40-45 fokra, hígítjuk vízzel, ha szükséges (tehetünk bele egy tojásfehérjét, amikor még hideg, attól szép fényes lesz a fondant). A fondant-t mikor megfelelő állapotú, külön szedjük, ha különböző színűekre szeretnénk ízesíteni vagy színezni.
  6. A betöltött süteményt még egy darabban kivesszük a hűtőből, levágjuk körben a szélét egyenesre, majd feldaraboljuk a nekünk tetsző formára, nagyságra. Belemártjuk a süteményt a fondant-ba, és rácsra tesszük, hogy a felesleg lefolyhasson róla.
  7. Díszítjük a külön félretett színezett fondant-nal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 483
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 178844
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

Ha sekély a fondant-unk, akkor bekenhetjük csak a sütemény tetejét is. Vigyázzunk a fondant melegítésénél, folyamatosan kevergessük, mert ha túlhevítjük, megkeményedik, olyankor kikristályosodik, és már nem tudjuk olyan szép simára olvasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos mignon 2.
Becsei Ágnes 100 recept

Én így tanultam a mignon készítését cukrász tanulóként.

Hozzávalók

A piskótalapokhoz (2 lap)

A kakaós piskótalaphoz (1 lap)

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek