r
Nosalty Logó

Citromos kelbimbó parmezánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
CulinaRita
Citromos kelbimbó parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3585 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6271.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    3621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2173 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7171 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a kelbimbókat, lefejtjük a felső sérült levélkéket, levágjuk a szárakat, elfelezzük őket, és kevés vizet aláöntve fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
  2. Lecsepegtetjük róluk a vizet, és ráhelyezzük egy tepsire. Egy citromot felkarikázunk, elfelezzük a szeleteket, és a kelbimbók közé rakjuk.
  3. Az olvasztott teavajat a sóval, a mézzel és az őrölt borssal, valamint egy egész citrom facsart levével összekeverjük, és egyenletesen a zöldségre öntjük. Parmezán sajtot reszelünk rá, és 15 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben kellemesen ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1944
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos kelbimbó parmezánnal
CulinaRita 49 recept

Voltam egyszer egy olyan étteremben, ahol emlékeim szerint húst ettünk hússal. Volt némi zöldség, saláták és szószok, de javarészt a mi kontinensünkön különlegesnek számító állatokat ettük. Volt egy kis zászló az asztal közepén, aminek szimbolikus értelme volt, mert tulajdonképpen addig hozták a faszénen sült zamatos ételeket, amíg velünk együtt a zászlónk is kidőlt. Nem vagyok vegetáriánus, szeretem a húst, de tud jönni az a pillanat, amikor kicsit csak a zöldségekre és gyümölcsökre vágyom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek