r
Nosalty Logó

Citromos kelbimbó parmezánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
CulinaRita
Citromos kelbimbó parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3585 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6271.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    3621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2173 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7171 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a kelbimbókat, lefejtjük a felső sérült levélkéket, levágjuk a szárakat, elfelezzük őket, és kevés vizet aláöntve fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
  2. Lecsepegtetjük róluk a vizet, és ráhelyezzük egy tepsire. Egy citromot felkarikázunk, elfelezzük a szeleteket, és a kelbimbók közé rakjuk.
  3. Az olvasztott teavajat a sóval, a mézzel és az őrölt borssal, valamint egy egész citrom facsart levével összekeverjük, és egyenletesen a zöldségre öntjük. Parmezán sajtot reszelünk rá, és 15 perc alatt 180 fokon előmelegített sütőben kellemesen ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1971
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos kelbimbó parmezánnal
CulinaRita 49 recept

Voltam egyszer egy olyan étteremben, ahol emlékeim szerint húst ettünk hússal. Volt némi zöldség, saláták és szószok, de javarészt a mi kontinensünkön különlegesnek számító állatokat ettük. Volt egy kis zászló az asztal közepén, aminek szimbolikus értelme volt, mert tulajdonképpen addig hozták a faszénen sült zamatos ételeket, amíg velünk együtt a zászlónk is kidőlt. Nem vagyok vegetáriánus, szeretem a húst, de tud jönni az a pillanat, amikor kicsit csak a zöldségekre és gyümölcsökre vágyom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...