r
Nosalty Logó

Citromos görög joghurt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Citromos görög joghurt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 2170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, az alját sütőpapírral béleljük. (A kerek aljra sütőpapírt fektetünk, rányomjuk a kapcsos oldalrészt, összekattintjuk, és kívülről szorosan körbevágjuk.)
  3. A tojássárgákat a cukorral robotgéppel fehéredésig verjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük.
  4. Beleöntjük a joghurtot, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, és alaposan összeforgatjuk.
  5. A tojásfehérjéket a sóval keményre verjük, és óvatosan beleforgatjuk a joghurtos masszába.
  6. A tésztát a formába simítjuk, és kb. 50 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tűpróba!
  7. A formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 647
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 52931
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 25.

Ajánló

Tetszés szerint tálalhatjuk friss gyümölccsel, joghurtttal vagy éppen egy gombóc fagyival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nyár, akkor citrom. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvében található recept alapján készült, eredetileg citrussziruppal is locsolja a tortát, én ezt kihagytam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...