r
Nosalty Logó

Citrommázas darás-meggyes piskóta

NS
Citrommázas darás-meggyes piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

1193
Kalória
21.6g
Fehérje
196g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
81.5g
Víz
258.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
128.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 5966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citrommázhoz

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6266.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    980.2 g
  • Cukor
    641 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 5966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a cukros tojáshoz adjuk.
  3. Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 20 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
  4. A krémhez a darát a tejben sűrűre főzzük.
  5. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  6. Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémhez, majd jól összedolgozzuk. Ha kemény a krém, adhatunk hozzá 1-2 ek meggylét.
  7. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, az alsó lapra kenjük a krémet, kirakjuk vele a meggyet (kicsit bele is nyomkodjuk a krémbe), és rákerül a másik piskótalap.
  8. A citrommázhoz felverjük a tojások fehérjét a porcukorral, és a citromlével, majd rákenjük a süti tetejére.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Egyszerű, de finom.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...