Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromfüves-almás bucik

Citromfüves-almás bucik
Citromfüves-almás bucik
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szépen lassan haladok egy kenyérsütős könyv receptjeinek tesztelésével. A leginkább bevált recepteket pedig továbbra is megosztom itt, hátha valakinél nagy kedvenccé válik majd :) Ez egy könnyű kis kelt tészta. Ízénél fogva önmagában is megállja a helyét, így nagy melegben szendvics helyett jó kirándulócsemege :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiránduláshoz nagy melegben ideális, vagy egy meleg itallal reggelire.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Most is, mint a többi receptnél, a kenyérsütőgép dagasztó funkcióját veszem igénybe. A fenti sorrendben tesszük a keverőtálba a hozzávalókat, és elindítjuk a programot.
  2. Kivajazunk egy tepsit. A kész tésztát kicsit átgyúrjuk, 8 db-ra vágjuk. Kis bucikat formázunk (vagy mint a buktát), és szépen sorban egymás mellé rakosgatjuk.
  3. A tetejét vizes ecsettel átkenjük, meghintjük a szezámmaggal (vagy magkeverékkel). Kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 500
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reszelt almás bucik, almás kelt tészta, reszelt almás citromfüves táskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

684
főzőtejszín 150 g
tej 125 ml
vaj 50 g
finomliszt 500 g
barna cukor 3 ek
3 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
alma 1 közepes db
citromfű 3 ek
élesztő 7 g
szezámmag 6 teáskanál