r
Nosalty Logó

Cipóban sült sonka Szandi konyhájából

szandi87
Cipóban sült sonka Szandi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

727
Kalória
50.6g
Fehérje
84.3g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
93.3g
Víz
54.3g
Koleszterin
4.1g
Rost
3.7g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Összesen 727 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Összesen 2910 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Összesen 179 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    3277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 727 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14275.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    13110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    373.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2910 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A cipóhoz

  1. Ha nem sikerült főtt sonkát beszereznünk, akkor főzzük meg annyi vízben, amennyi ellepi,10 szem egész bors, 3-4db babérlevél, egy egész fej vöröshagyma és 4-5 gerezd egész fokhagyma társaságában. Kilónként 1-1 órafőzési idő javasolt. Miután megfőtt, hagyjuk hűlni a saját levében, majd emeljük ki, és alaposan töröljük meg(!) a sonkát papírtörlővel.
  2. A sütőt előmelegítjük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk.
  3. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, ésa liszt közepébe öntjük, majd kevés liszttel a tál széléről betakarjuk. Letakarva15 percig kelni hagyjuk meleg helyen.
  4. Elkeverjük az 1 evőkanálsót és a2 evőkanál olajat1 dl langyos vízben, és aliszthez adjuk.Hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. (Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adhatunkhozzá.)
  5. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majdnégyzet alakúra nyújtjuk. A széleket megkenjük vízzel, a tészta közepére helyezzük a sonkát (amit előzőleg már szárazra töröltünk), a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibeemeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
  6. A tojássárgáját elkeverjük 1 kávéskanál olajjal, ezzel megkenjük a cipót, és azelőmelegített sütőben aranybarnára sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet teszünk.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindenképp ki szerettem volna próbálni, hogyan is lehet elkészíteni ezt az ételt, most sikerült többféle receptből és tanácsból összegyúrnom a receptjét úgy hogy az elkészítése nekem is megfelelő legyen. Nem voltam fél napot a konyhában, és nem is kellett kapkodnom! El is készült... És nagyon finom lett! Húsvétra mindenképp alkalmas fogás! :)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...