Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cider almaboros csirkecomb

Cider almaboros csirkecomb
Cider almaboros csirkecomb
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég bizarnak tűnt elsőre ez a recept, aztán mégis késztetést éreztem, hogy elkészítsem. Finom volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumpipürével tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszáritjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A répát karikára, a hagymát negyedekbe vágjuk.
  3. Egy magasabb falú tepsibe beletesszük a hagymát, répát, babérlevelet, kakukkfüvet, és a 4 egész almát. Erre fektetjük a combokat, majd az almaborral nyakonöntjük. Az olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. 50-60 percig sütjük 180 fokos előmelegített sütőben, közben locsolgassuk az alatta lévő almaboros lével. Ezután nagyobb hőfokra téve rápirítunk, vagy rágrillezünk, míg szép piros nem lesz a csirkecomb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 490
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás sült csirkecomb, hagymás-zöldséges csirkecombok almával sütve, almaboros csirkecomb

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-11-30 00:54

Kedves Szépróza!Ne haragudj,hogy csak most válaszolok,de valahogy nem vettem észre a kérdésedet:(Hogy hidegen milyen azt nem tudom sajnos,mert én mindent csak forrón,frissen szeretek.De egy próbát megér:)Szép estét:Mercedes

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2012-11-30 08:30

Kedves Mercedes,

semmi baj, megoldódott :-)
ha úgy alakul, beszámolok róla, h milyen hidegen ;-)

köszi

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-06-20 21:34

Oh értem, akkor visszavonom, és a szerkesztőknek küldöm a célzást;) Amúgy klasszak a receptjeid, jó, hogy gyerek mellett ilyesmire is van időd. Ezt sosem tudtam elképezlni, lévén, hogy nincs gyerekem. Jó sütés-főzést! Üdv: Saci

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2012-06-21 14:43

Köszönöm szépen:)Hát amióta megszületett a kislányom,azóta már nekem is kevesebb idöm van a sütés-fözésre ezért elönyben részesitem most a gyorsabban elkészülö ételeket,de azért pepecselös is becsúszik olykor.Nekem a fözés szenvedély,ezért ha marad egy kis idöm a takaritás,fözés után akkor is valami étellel kapcsolatos dologgal foglalkozom,persze ha alszik a Gyermekem.Hát nálam ilyen ez,egy igazi mókuskerék:)Szép napot kivánok Neked!

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-06-20 17:33

Egy kis kukacoskodás, bocs. A Cider, magának az almabornak a jelentése. Szóval csak arra céloznék, hogy ez a "Cider almaboros" jelző, olyan, mintha azt írtad volna "körtés körtepálinka";) Bocsi.
Üdv: Saci

598
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 4 közepes fej
sárgarépa 4 db
cider 4.5 dl
alma 4 db
babérlevél 4 db
olívaolaj 4 ek
kakukkfű 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint