Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros

Churros
Churros
17 perc / előkészület: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim csokimázba mártogatva szeretik a legjobban.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A szóráshoz

  • 2 ek porcukor
  • fahéj ízlés szerint (a porcukorhoz keverve, vagy vaníliás cukor )
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban összemelegítjük a vizet, a vajat, a sót és a cukrot. Amikor már a vaj teljesen felolvadt, folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
  2. Amikor már langyosra hűlt, egyesével hozzákeverjük  a tojásokat.
  3. Közben egy nem túl nagy, de mélyebb edényben feltesszük az olajat melegedni.
  4. A tésztát csillagcsövű habzsákba töltjük, majd egy kistányérra vagy deszkára formákat nyomunk. Karikát, egyenes csíkokat, vagy amit a fantáziánk kíván.
  5. A tésztaformákat a forró olajba rakjuk, pár perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük.
  6. Még melegen fahéjas- vagy vaníliás porcukorban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 248
elküldve: 6
receptkönyvben: 538
elkészítve: 7/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol fánk, égetett tészta olajban sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki1201
viki1201 Sun, 2013-02-24 23:47

Megcsináltam ma este és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Bertalucia
Bertalucia Fri, 2012-03-30 15:05

Szeretném a vendégeimet meglepni ezzel a finomsággal, de gondolom ez frissen a legfinomabb. Kérdésem ha reggel elkészítem az égetett tésztát nem lesz gond ha csak délután sütöm ki ??
Megköszönném a választ.

Szewi
Szewi / Szewi Sat, 2012-03-31 19:09

Kedves Bertalucia! Őszintén szólva, nem tudom. Én mindig akkor sütöm, mikor elkészítem. De szerintem nem lehet baj belőle. Lehet, hogy még jobb is úgy, hogy korábban van elkészítve, és még áll a tészta egy fél napot. Jó étvágyat hozzá! Éva

AVDORI
AVDORI Sat, 2012-01-21 21:52

Kedves Szewi!

Köszi a receptet tegnap megcsináltam, és mind egy szálig elfogyott, nagyon finom volt.

maciful666
maciful666 Wed, 2011-09-28 16:25

Ennek milyen állagúnak kellene lennie? Mert én úgy csináltam, hogy az olajba tettem bele a kis tésztácskákat csiga formában, akkor ropogós lett, viszont az olajat nagyon felszívta, majd a habzsákom feladta magát, és így kis kanállal folytattam. De így pedig a közepe nyers maradt.
Köszönöm válaszotokat!

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2011-05-08 16:07

Spanyolországban reggelihez adták sósan, minden nélkül ,nagyon finom volt.

belubi
belubi Tue, 2010-08-10 18:00

Ma én is elkészítettem ezt a mutatós finomságot.
Sütésekor volt egy kis gondom, mert az olaj nagyon habzott
és nemláttam a sütés folyamatát, hát párat túl is sütöttem.
De amúgy fincsi lett. Köszi a receptet.

Szewi
Szewi / Szewi Sun, 2010-05-09 20:50

Kedves egészségedre! Igen, nálunk is a fahéjas a kedvenc (+ Nesquick csokisziruppal megcsorgatva a gyerekeknek).

903
víz 2 dl
vaj 15 dkg
0.5 tk
cukor 2 teáskanál
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint