r
Nosalty Logó

Céklás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5926.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    2799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 1368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zabpehelylisztet és teljes kiőrlésű lisztet a sóval és sütőporral egy tálban összekeverjük.
  2. A lisztkeverék közepébe törünk egy tojást, és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz, majd pedig sima tésztává gyúrjuk.
  3. Egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk a tésztát (nyújtófával is dolgozhatunk, de szerintem gyorsabb szétnyomkodni:) ), és előmelegített sütőben elősütjük kb 10 percig 220 fokon.
  4. A céklát megfőzzük, és turmixgépbe helyezzük a fokhagymával és sóval, borssal együtt.
  5. A tésztát elősütés után megkenjük a céklapéppel, és almaszeletekkel díszítjük, majd a sajtokkal megszórjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt ráolvasztjuk/pirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1838
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unalmasnak tartottam már a paradicsomos pizzafeltéteket, a cékla pedig az egyik kedvenc zöldségem, gyönyörű és isteni. A pizza alap pedig miért ne lehetne csupa-csupa rost a felfújt fehér tészták helyett. Így megszületett a céklás pizza! :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!