Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 perces málnaparfé

5 perces málnaparfé
5 perces málnaparfé
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám parféreceptje, gyerekkorom nagy kedvence. Más gyümölcsökkel is készítette, és mindegyiket imádtuk, mert annyira egyszerű, finom, és krémes volt. Ha magnélküli málnapürét szeretnénk, akkor 7 perc, degyébként pedig valóban 5 perc az elkészítése. 

hozzávalók / 8 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leturmixoljuk a málnát a cukor 2/3-ával. Átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk, de ezt a lépést át is ugorhatjuk.
  2. A tejszínt elkezdjük verni, majd kb 1 perc után hozzáadjuk a maradék cukrot, és habbá verjük.
  3. A hab 1/3-át a málnapüréhez keverjük, hogy fellazítsuk, majd a maradékot óvatosan beleforgatjuk. Gyönyürű lesz ha márványosra hagyjuk, de akkor is jó, ha teljesen elvegyítjük.
  4. Formába öntjük, letakarjuk, és 1 éjszaka alatt teljesen megfagyasztjuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 610
elküldve: 1
receptkönyvben: 251
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, házi fagyi, sorbet, fagyitorta, fagyikehely, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rianas
rianas Sun, 2014-06-29 22:36

Még egyszerűbb: a fagyott gyümölcsöt összeturmixolni merülőmixerrel, belefújni a tejszínhabot, és KÉSZ!

300
málna 500 g
habtejszín 400 ml
cukor 250 g