Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokoládé parfé

Fehércsokoládé parfé
Fehércsokoládé parfé
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű tejszínes desszert. Tálaljuk csokoládé reszelékkel megszórva, vagy epermártással leöntve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apróra vágjuk.
  2. 100 ml tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával felfőzzük, hozzáadjuk a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk.
  3. A maradék tejszínt félkeményre verjük, a kihűlt tejszínes-csokoládéhoz kavarjuk. 4 kb. 150-200 ml űrtartalmú formába öntjük, lefedjük, és kb. 4 órára fagyasztóba tesszük.
  4. A parfét kivesszük a fagyasztóból, tányérokra borítjuk, kb. 10 percet szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 890
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: sorbet, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyikehely, házi fagyi, vaníliafagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

tejszínes desszert, csoki parfé, fehér csokoládés parfé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
fehér tortabevonó 200 g
habtejszín 400 g
vanília 1 db