Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás zsemle Citrom konyhájából

Burgonyás zsemle Citrom konyhájából
Burgonyás zsemle Citrom konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a zsemlét jobban szeretem, mint az üzletit. Itthon mindig így készítem.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a cukrot, a burgonyapelyhet és a maradék vizet.
  2. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk, és újra duplájára kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben, 190 Celsius fokon 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 033
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom 65

Mióta szakács: 2014.11.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, burek, bagel, briós, hamburger-buci, croissant, pita, perec, buci, édes leveles

egyéb elnevezések

zsemle, krumplis zsemle, burgonyás bucik, házi zsömle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
1.5 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
burgonyapehely 10 g
víz 3 dl