Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás tepertős pogácsa Katharosz konyhájából

Burgonyás tepertős pogácsa Katharosz konyhájából
Burgonyás tepertős pogácsa Katharosz konyhájából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenceim a pogácsák, ez nagyon finom, könnyű puha állagú, nálam benne van a top háromban!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított tejfölbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. A kétféle lisztet összeszitáljuk a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a főtt áttört burgonyát.
  2. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt , a tojássárgáját, majd bedagasztjuk, én dagasztó gépet használtam.
  3. A darált tepertőt elkeverjük a sóval-borssal. A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd rákenjük a darált tepertőt.
  4. Ezután szemmel három részre osztjuk, a felső harmadot hajtjuk középre, majd erre az alsó harmadot. Ezután a bal oldalt, majd a jobb oldalt hajtjuk középre, majd egy tálcára téve konyharuhával letakarjuk, és 25 percre hidegre tesszük.
  5. Ezt a műveletet 3x ismételjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét tetszés szerint berácsozzuk, és egy 4 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Végül egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, a tetejét felvert tojással lekenjük, majd kicsit pihenni hagyjuk. Amíg a pogácsa pihen, a sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

krumplis pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1199
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 10 dkg
burgonya 25 dkg
margarin 15 dkg
tejföl 15 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 1 tk
2 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
libatepertő 17 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db