Nosalty Logó

Burgonyapelyhes kockapogácsa -Krumplis pogácsa 6.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Burgonyapelyhes kockapogácsa -Krumplis pogácsa 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 874 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3489 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 874 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5727.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    3350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1950 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 3489 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 428 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és az élesztővel.
  2. A tojássárgát hozzáadjuk, sózzuk, és gyúrni kezdjük.
  3. Közben apránként belegyúrjuk a tejfölt és a burgonyapelyhet.
  4. Lisztezett deszkára rakjuk, és fél órát letakarva pihentetjük.
  5. Elnyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságúra és hajtogatjuk. Először a baloldalát behajtjuk, tovább érjen, mint a fele, majd rá a jobb oldalt, majd a fenti és a lenti részt is ráhajtjuk. A sorrend mindig azonos legyen. Pihentetés következik kb. 15-20 perc. A nyújtás-hajtogatás-pihentetést még megismételjük 2x. Tehát így összesen háromszor lett hajtogatva.
  6. A 3.hajtogatás után nyújtjuk újra kb.1,5 cm vastagra és derelyevágóval kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  7. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe rakjuk, és világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 29581
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Juditka 9 recept

Az élesztőt nem kell előre felfuttatni a szokott módon. Én a kenyérsütőm dagasztási programját szoktam segítségül hívni, ott tudom keleszteni is megfelelő hőmérsékleten.

Hozzászólások

villers

Nagyon guszta, de mit?l leveles, ha nincs hajtogatva?

Juditka

De,de... hajtogatjuk még 3x. Kimaradt, javítom..., köszi, hogy szóltál.

P.

Kiszúrtam azt a babát a fényképeiden. Olyan jó. Mint egy védjegy. :-D

Juditka

A baba a "képlenyúlás" ellen van, bár úgy is elviszik, ha akarják és magukénak tüntetik fel a recepttel együtt. Sok ilyen van a sütigyáron és a mindmegettén. De ilyen babám akkor is csak nekem van.

Törölt felhasználó

Hahó! Én most próbálkozom ezzel a pogival másodszor. Els? alkalommal szinte egyáltalán nem kelt meg, nem is lett olyan réteges, mint amilyen a hajtogatott pogácsáim szoktak lenni, olyan volt mint azok az el?re csomagolt száraz tálcás pogácsák a tescoban, vagy egyéb hipermarketben. Ennek ellenére nekem még így is tetszett, csak kínálni nem mertem senkinek. Amit nem értek több is van. Nem kell bele egyáltalán cukor? Még egy ev?kanálnyi se? Anélkül hogy kel meg az éleszt?? Az éleszt? nem kevés ennyi liszthez? Mellesleg ha nem kelesztjük az éleszt?t nem nyírja ki a só a gombákat? A képen olyan gusztának könny?nek, rétegesnek t?nik, ezért szeretném ha sikerülne, csak nem tudom mit csinálok rosszul, de így a hasjtogatás végén sztem ez is olyan lesz mint az el?z? adag...

Juditka

Szia! Tényleg nem futtattam fel az éleszt?t, de mint írtam a story-ban a kenyérsüt?nek a dagasztó programjával készítettem. Ha van kenyérsüt?d, akkor biztos Te is úgy csinálod, hogy a folyékony alapanyagok vannak alul a süt?edénybe és a szárazak vannak felül.(-a sót a liszttel keverem el-) Amikor beleraktam az összes hozzávalót, akkor a tetejére morzsoltam az éleszt?t. És beindítottam a gépet. Így a sóval közvetlen nem érintkezett, ezért nem "nyírta" ki. Ha keveseled az éleszt?t, növeld meg nyugodtan tudásod szerint( nem fog történni semmi rossz). Nekem az a tapasztalatom, amikor kenyeret is sütök, hogy kb. 50 dkg liszthez elég az 1dkg éleszt?, (ott sem futtatom fel külön) itt a poginál meg csak 35 dkg lisztet használok. A cukor észrevétel jogos. Egy icipici van benne, de nekem már olyan egyértelm? volt, hogy el is felejtettem kiírni. Ha van még kérdésed szivesen segítek.

Juditka

Szia! Tényleg nem futtattam fel az éleszt?t, de mint írtam a story-ban a kenyérsüt?nek a dagasztó programjával készítettem. Ha van kenyérsüt?d, akkor biztos Te is úgy csinálod, hogy a folyékony alapanyagok vannak alul a süt?edénybe és a szárazak vannak felül.(-a sót a liszttel keverem el-) Amikor beleraktam az összes hozzávalót, akkor a tetejére morzsoltam az éleszt?t. És beindítottam a gépet. Így a sóval közvetlen nem érintkezett, ezért nem "nyírta" ki. Ha keveseled az éleszt?t, növeld meg nyugodtan tudásod szerint( nem fog történni semmi rossz). Nekem az a tapasztalatom, amikor kenyeret is sütök, hogy kb. 50 dkg liszthez elég az 1dkg éleszt?, (ott sem futtatom fel külön) itt a poginál meg csak 35 dkg lisztet használok. A cukor észrevétel jogos. Egy icipici van benne, de nekem már olyan egyértelm? volt, hogy el is felejtettem kiírni. Ha van még kérdésed szivesen segítek.

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ! Végül elkészültem tegnap, és ugyanolyan lett. Egyáltalán nem kelt meg, és ilyen porhanyós lett, nem foszlós. Mondjuk nekem még így is bejön... :-P Asszem még az els?t én is kenyérgéppel csináltam, de nekem ez eleve fura, hogy ilyen sok vaj van benne. Az egész tészta olyan nehéz t?le, összeáll, jól kezelhet?, de az alászórt lisztet egy az egybe felissza, és réteges se lett. Lehet több éleszt?vel kéne próbálkoznom? Vagy kelesszem meg el?tte? Vagy a 3 deka burgonyapehely a kevés?Lehet inkább feladom.. :-(

Juditka

Ez nekem sem olyan foszlós, mint a normál pogik, de ebben pont ez a lényeg. Ez egy ilyen pogi. Van olyan is ami nem is foszlós nem is porhanyós, hanem olyan "gumis". Kinek mi jön be. Én is szivesebben sütöm a hagyományos pogikat, de ezt is szokták kérni a gyerekeim. Nekem a hagyományos poginak is ugyanez a hajtogatása és mindig szép "réteges". Minden nyújtás-hajtogatás után várok kb. 20 percet és ha megint megkell a tésztája akkor megismétlem. Próbáld növelni az éleszt?t. plusz egy dkg-val. Nincs huzatba mikor keleszted? Nálam elég meleg a konyha ,ideális kelesztésre, de azért a kenyérsüt?gépre bízom mindig. Mert ott nem "zavarja " semmi. Ha nem jön össze próbálkozz másik pogi recepttel vagy ezt variáld át. Egy recept sem szentírás. Üdvözlettel:Judit

Janes07

Köszi a receptet Falunapon különdíjas lettem vele.

Juditka

Krisz 13, Gratulálok!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Juditka! A burgonyapehellyel kapcsolatban lenne kérdésem (nem használok ilyesmit) : olyan kell bele amib?l "m?krumplipürét" lehet csinálni, vagy a natúr pehely amit a bioboltokban lehet kapni? Évi

Juditka

Évi, Én a natúr pelyhet használtam. Én is a bioboltban leltem rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek