Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Büki grízes

Büki grízes
Büki grízes
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bükön nyaraltunk, ott kaptuk ebéd utáni édességnek. Végülis egy sima tejbegríz, de nekünk az ötlet nagyon tetszett, mert mi eddig mindig csak úgy ettük, hogy tányérra kitettük, megszórtuk kakaóval, és kész. De így is jól fogyott :-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebéd utáni édességnek vagy vendégvárónak is jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Majdnem felforraljuk a tejet, beletesszük a grízt, a cukrot, és kevergetés közben sűrűre főzzük.
  2. Amikor besűrűsödött, beletesszük a vajat, jól kihűtjük (gyakorlatilag tejbegrízt főzünk). Amikor kihűlt, akkor még jobban besűrűsödik.
  3. Kanállal tányérra teszünk gombócokat, ráteszünk lekvárt, vagy megöntözzük az eperszósszal, és lefújjuk tejszínhabbal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

henys

Mióta szakács: 2010.09.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grízgombócok eperlekvárral, kukoricadarás-lekváros gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

henys
henys / henys Thu, 2011-08-25 16:04

Bocsánat, akkor a neve kukoricagríz, de lehet búzadarából is csinálni, ízlés kérdése....

Magenta99
Magenta99 Thu, 2011-08-25 11:46

A gríz az a búzadara, a kukoricadarának valami más neve van.
Most akkor ez miből készült?

339
tej 8 dl
kukoricadara 5 evőkanál
cukor 1 ek
vaj 2 ek
eperlekvár 10 dkg
tejszínhab 3 ek