r
Nosalty Logó

Buggyantott tojás paradicsomos mártásban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Fahéjas Kávé
Buggyantott tojás paradicsomos mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6005 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fontos, hogy akkora serpenyőt készítsünk elő, amekkorára van fedőnk, én ezt elrontottam...
  2. Nos, a medvehagymát aprítsuk fel. A felét kevés olívaolajon kapassuk meg, majd öntsük rá a paradicsomszószt, illetve tegyük bele a felaprított paradicsomot. Nagyobb darabokra is vághatjuk, ki hogy szereti, vagy ha más nincs, akkor a darabos paradicsom konzerv is megfelelő! Kicsit forraljuk, pár percig, majd a maradék medvehagymát, a felaprított bazsalikomot szórjuk bele.
  3. Kevés sóval, borssal, illetve szerecsendióval ízesítsük. A bátrabbak kevés chillivel bolondíthatják.
  4. Jó 20 percig hagyjuk főni, hogy kicsit besűrűsödjön, közben néha keverjük át.
  5. Ha letelt, akkor a tojásokat egyenként üssük a mártásba. Majd az egészet fedjük le a fedővel. Innen már csak pár perc, hiszen a cél, hogy a sárgája folyós maradjon!!
  6. Amikor elkészült, pirítóssal tálaljuk, és kevés parmezánnal is hintsük meg. Reggelire, vacsorára, előételnek, bármikor tökéletes fogás!
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6792
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Medvehagyma dömping van a környéken. Tegnap kilátogattunk a fesztiválra is, melynek Orfű ad otthont! Persze én is szedtem gyorsan, hogy akkor vacsorára készítsünk valamit belőle! Aztán több dolog készült, nem csak ez a vacsora, de azokról majd a későbbiekben szót ejtek. Mostanában, bő 1 hónapja, nem eszem húst, így mindig ügyesen ki kell találni valamit, amit vacsoraként elfogyasztunk. Nem is olyan nehéz ez, mint ahogy sokan gondolják, annyi minden van, ami tudja helyettesíteni a húst. Csak a húst szoktuk meg... Gyorsan ki is jelenteném, hogy nem lettem vegetáriánus, csak most kicsit pihentetem... És rengeteg mindent tanulok, tapasztalok ezáltal. No, nem szeretnék senkit untatni a személyes dolgaimmal, inkább nézzük, hogy mi is a vacsora, és hogyan készül :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!