r
Nosalty Logó

Dubarry tejszínes karaj

Iluska
Dubarry tejszínes karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karaj előkészítése

Tejszínes öntet

459
Kalória
41g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
208.4g
Víz
208g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karaj előkészítése

Tejszínes öntet

Összesen 459 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karaj előkészítése

Tejszínes öntet

Összesen 2298 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karaj előkészítése

Tejszínes öntet

Összesen 122 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 459 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 2298 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Karaj előkészítése

  1. Felszeleteljük a húst. A karajszeleteket, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk a tarkaborssal. Lisztbe mártjuk. A zsíron mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Félretesszük.
  2. A karfiolt apróra tördeljük, sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
  3. Az elősütött karajszeleteket egy nagy gáztepsibe rakjuk, egymás mellé. Mindegyik szeletre teszünk a karfiolból.
  4. A tejszínes tojásos masszából teszünk minden karfiol tetejére. A maradék reszelt sajtot is rászórjuk. 200c- fokra előmelegített sütőben, kb. 30- perc alatt megsütjük. Petrezselymes vagy zelleres rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!!

Tejszínes öntet

  1. A kettő tojást felverjük, sózzuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt. A sajtot lereszeljük, és bő egy marékkel a tojásos tejszínhez adunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem szeretjük a besamel mártást, így kénytelen voltam valami más alternatívát kitalálni. Nem hogy finom, valami isteni ezzel a tejszínes öntettel csurgatva. A sajt gyönyörűen megpirult a tetején, így még gusztusos látványt is nyújt.... :-))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek