adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Karaj előkészítése
-
70 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek sertészsír
-
1 közepes fej karfiol
Tejszínes öntet
-
2 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
1 kávéskanál só
-
12 dkg sajt
459
Kalória
41g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
208.4g
Víz
208g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Karaj előkészítése
-
140g sertés rövidkaraj232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
140g karfiol14 kcal
Tejszínes öntet
-
22g tojás28 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
1g só0 kcal
-
24g sajt84 kcal
Összesen
459
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Karaj előkészítése
-
700g sertés rövidkaraj1162 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
700g karfiol70 kcal
Tejszínes öntet
-
110g tojás138 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
4g só0 kcal
-
120g sajt422 kcal
Összesen
2298
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Karaj előkészítése
-
37.3g sertés rövidkaraj62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
37.3g karfiol4 kcal
Tejszínes öntet
-
5.9g tojás7 kcal
-
10.6g főzőtejszín14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
6.4g sajt22 kcal
Összesen
122
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 208.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
459
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.8 g
Zsír
-
Összesen 140.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7064.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1164 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2481 mg
-
Nátrium 2864 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 1041.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 271 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 734 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 495 micro
Összesen
2298
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
122
kcal
Elkészítés
Karaj előkészítése
- Felszeleteljük a húst. A karajszeleteket, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk a tarkaborssal. Lisztbe mártjuk. A zsíron mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Félretesszük.
- A karfiolt apróra tördeljük, sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
- Az elősütött karajszeleteket egy nagy gáztepsibe rakjuk, egymás mellé. Mindegyik szeletre teszünk a karfiolból.
- A tejszínes tojásos masszából teszünk minden karfiol tetejére. A maradék reszelt sajtot is rászórjuk. 200c- fokra előmelegített sütőben, kb. 30- perc alatt megsütjük. Petrezselymes vagy zelleres rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!!
Tejszínes öntet
- A kettő tojást felverjük, sózzuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt. A sajtot lereszeljük, és bő egy marékkel a tojásos tejszínhez adunk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 35 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Nem szeretjük a besamel mártást, így kénytelen voltam valami más alternatívát kitalálni. Nem hogy finom, valami isteni ezzel a tejszínes öntettel csurgatva. A sajt gyönyörűen megpirult a tetején, így még gusztusos látványt is nyújt.... :-))))