r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves pestoval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Brokkolikrémleves pestoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 868 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1983.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    4264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4370 micro
Összesen 868 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell a fövésre, mint a brokkolinak.
  2. A brokkolit szétszedjük kis csokrocskákra, majd bedobjuk a krumpli mellé. Annyi víz legyen rajta, ami éppen elfedi. Hozzáadjuk a kétféle húsleves kockát, chilit, és 10 percig főzzük.
  3. Amikor megfőtt, lemerünk belőle 2-3 csésze vizet, hogy a krémlevesünk sűrűbb legyen. Ezután hozzákeverjük a pestot és a tejszínt.
  4. Zsemlekockákat pirítunk: a zsemlét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kockákat egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, és 10 percig pirítjuk.
  5. A pestos brokkolikrémet pirított zsemlekockákkal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13972
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolikrémleves pestoval
Timi Poppins 37 recept

A brokkoli a kedvenc krémlevesem, úgy gondoltam, hogy kipróbálom és megbolondítom egy kis maradék pesto szósszal. Az eredmény isteni lett, ajánlom azoknak, akik szeretnék feldobni kicsit a megszokott brokkolikrémet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek