Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Briós nyírfacukorral

Briós nyírfacukorral
Briós nyírfacukorral
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert reggelre nem csak kifli, zsemle, kenyér való...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe teszünk, végén a felfutott élesztős tejjel, és megdagasztatjuk (20 perc).
  3. A kenyérsütőgépből kivéve, kelni hagyjuk a tésztát legalább 1 órát.
  4. Ezután téglalapra kinyújtjuk, ujjnyi vastagon felcsíkozzuk. A csíkokat csiga formában feltekerjük.
  5. Tepsire rakjuk, távolságot hagyva köztük, mert nőni fognak még.
  6. A tojással lekenjük, kevés kristálycukorral meghintjük a tetejüket.
  7. Míg szép barna nem lez, előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 516
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: 2

szakács

Egészségesanyuci

Mióta szakács: 2012.01.05.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: croissant, bagel, kifli, pita, édes leveles, buci, burek, hamburger-buci, zsemle, perec

egyéb elnevezések

cukros briós, kelt tésztájú briós, vajas briós, briós

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2016-09-21 08:24

Bocs, ha nem egyenként válaszolok, hanem összefoglalom az észrevételeimet.
Van egy jó hírem, meg egy rossz.
A rossz: aki nem "divatból" használ nyírfacukrot, hanem pl. mert diabetikus étrendre szorul, annak a fehér liszt ugyanúgy tiltólistán van, mint a cukor.
A jó: kelt tésztát is lehet nyírfacukorral sütni, csak az élesztő felfuttatásához kell egy kávéskanálnyi cukor. Ettől még senki nem fog bekómálni.

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Wed, 2012-02-01 15:44

Szia polki! A képen látottak is azzal készültek. Csak xilittel sütök már 2 hónapja. Eddig mindig sikerült...:-D Érdemes kipróbálni, de ha vonakodsz Tőle, készítsd cukorral, ugyanannyi kell belőle!

polki
MoncsikaAnyuci / polki Thu, 2012-02-02 22:38

Szia!
Már én is egy jó ideje nyírfacukrot használok mindenhez, kivéve a kelt tésztákat, épp azért mert az van ráírva, hogy nem kell meg tőle és nem is kisérleteztem, de ezután már kipróbálom.
Köszi

polki
MoncsikaAnyuci / polki Wed, 2012-02-01 15:36

Szia!

Megkel rendesen?
Mert azt olvastam, hogy a nyírfacukor nem alkalmas kelt tésztához, mert nem kell meg tőle.
Mónika

639
finomliszt 50 dkg
tej 2 dl
élesztő 5 dkg
xilit 3 ek
vaj 2 ek
tojássárgája 3 db
1 csipet
tojás 1 db
cukor 1 ek