Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csodaperec

Csodaperec
Csodaperec
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes péksütemény, melegen és hidegen is egyarránt fogyasztható.
Másnap is ugyan olyan friss, ha egy picit megmelegítjük.  Náluk itthon ez a módszer vált be. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

  • 5 dkg porcukor (vagy lekvár vagy csokikrém)

ajánlat

Ha valaki nem tud perecet hajtogatni, az nyugodtan hajtsa kör alakúra, úgy is mutatós.
Többnyire porcukorral szokás megszórni a tetejét, de csokikrémmel is nagyon finom. Sőt ha nem teszünk a tetejére semmit, akkor lekvárral is fogyasztható. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük ( liszt, cukor, só, szódabikarbóna).
  3. A vajat felolvasztjuk és az élesztős tejjel együtt a száraz összetevőkhöz öntjük ( ha nem áll össze a tészta, akor még egy kis tejjel lazíthatunk rajta).
  4. A tésztát jól összedolgozzuk, kézzel vagy robotgéppel.
  5. Cipót formálunk belőle és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk (lefedve).
  6. A tésztát lisztezett deszkára tesszük és kb. 18-20 egyenlő darabra vágjuk.
  7. A tésztadarabokból eggyenként, kb. 40 cm hosszú, vékony rudakat sodrunk, majd perec formát formálunk belőle.
  8. Sütőpapírral béletl tepsibe rakjuk őket és még 30 percik hagyjuk állni (letakarva).
  9. Tojással megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben megsüttjük.
  10.  Sütőből kivéve olvasztott margarínnal megkenjük a tetejüket, majd porcukorba forgathatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 046
elküldve: 2
receptkönyvben: 230
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Bea

Mióta szakács: 2011.02.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: croissant, kifli, édes leveles, hamburger-buci, burek, buci, bagel, zsemle, pita, perec

egyéb elnevezések

édes kelt perec, édes kelt perec lekvárral és csokoládékrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sat, 2012-11-10 21:12

Nagyon régen elmentettem, többször is nézegettem, de valamiért sosem sütöttem meg. Ma délelőtt gondoltam, hogy kipróbálom, bár fenntartásaim voltak az élesztő-szódabikarbóna párosítást illetően.
A tészta könnyen kezelhető, bár nekem 3 dl tej kellett hozzá. Nem fért bele egy tepsibe, és mire a második kisült, az elsőből már alig volt. Nem fogom megtudni, milyen lenne másnap, mert most ettem meg az utolsót. Úgy gondolom, gyakori vendég lesz az asztalunkon. Nagyon finom, igazi péksütemény, és elkészíteni sem macerás.

B.Bea
B.Bea / B.Bea Thu, 2012-08-02 12:17

Örülök, hogy sikerült és hogy ennyire ízlik a férjednek! :D

eva_sweet
eva_sweet Tue, 2012-02-07 17:10

Nagyon finom!!! ez tenleg csodaperec:D vasarnap sutottem es ma meg volt 2 db es most allok neki csinalni meg egy adagot:P ferjem kivansagara:) nagyon koszonom ezt a finom receptet!

962
vaj 10 dkg
tej 2 dl
friss élesztő 2 dkg
porcukor 5 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 kk
finomliszt 70 dkg
tojás 1 db
porcukor 5 dkg