Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Briós 3. - Fonott

Briós 3. - Fonott
Briós 3. - Fonott
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept és a formázás technikája itt található.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Frissen, langyosan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet egy tálba szórjuk, és a közepén kis lyukat csinálunk. Ide kerül a porcukor, az élesztő és a langyos tej. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
  2. Hozzáadjuk a sót, a tojás sárgákat, a vajat és türelmesen tésztává gyúrjuk. Ha kész, cipót formázunk belőle és 20-30 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 32 darabra vágjuk, és kis rudakká sodorjuk, majd brióssá formázzuk.
  4. Sütőpapírral fedett lemezre helyezzük őket, megkenjük a tojással és további 40 percig kelesztjük.
  5. Ismét megkenjük tojással, megszórjuk kristálycukorral és 200 fokon (kb. 15 perc alatt) fényes aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 929
elküldve: 6
receptkönyvben: 486
elkészítve: 10/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tokpela

Mióta szakács: 2011.01.18.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: pita, zsemle, hamburger-buci, buci, kifli, bagel, édes leveles, burek, croissant, perec

egyéb elnevezések

fonott cukros briós, cukros brós

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szosa2
szosa2 Fri, 2011-01-28 16:14

Sziasztok!
Isteni finom már 2x készítettem el a héten, de én 10 dkg cukrot tettem bele és még így sem édes tetejére vaníliás cukrot szórtam. Az enyémből 11 db lett. Nagyon fincsi.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-23 22:44

Jahj, de gyönyörűűűűű!
Anna, nagyon szép! A kép is, a briós is, jó ránézni! És tuti finom is. :-)
Szép estét!
Eszter

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-01-23 20:48

Kedves Tokpela, ez gyönyörű!!! És külön jó, hogy a fonási technikát is bemutattad, igazán hasznos. Köszi, Edit.

tokpela
Tokpela / tokpela Sun, 2011-01-23 22:00

Edit, köszönöm. Eddig mindenki dicsérte, úgyhogy csak ajánlani tudom. Szép estét, Anna

473
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 10 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 3 db
1 csipet
tojás 1 db
cukor 1 ek