r
Nosalty Logó

Breton édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Breton édesség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 2852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábaskában langyosra melegítjük a tejet a vaníliás cukorral és a margarinnal.
  2. Elkeverjük. Az aszalt szilvákat hosszában kettévágjuk, a mogyorót durvára daráljuk, és félretesszük.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot és a rumot.
  4. Beleöntjük a langyos tejet, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, miközben elektromos habverő 1-es fokozatával keverjük. Amint egynemű az eléggé híg massza, abbahagyjuk a műveletet.
  5. Egy ovális tűzálló tálat vagy bármilyen, kisebb méretű tepsit kivajazunk, és meghintjük liszttel. Ebbe öntjük a masszát, és a tetején elosztjuk a félbevágott aszalt szilvákat. A tetejét megszórjuk darált mogyoróval.
  6. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. Langyosra hűtve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1612
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Ajánló

Ha ropogósra sül, akkor finom igazán! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Breton édesség
Lizinka_ 591 recept

Ez a finom süti egy francia nyelvtanár ismerősünktől van. Különleges csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek