Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos vaníliasodó

Citromos vaníliasodó
Citromos vaníliasodó
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Izgatta a fantáziámat, hogy egy kis citrommal frissebbé, pikánsabbá lehet-e tenni  a vanília sodót. Sikerült, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

    1. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot.
    2. Apránként felengedjük a tejjel és a tejszínnel, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Számolni kell azzal, hogy álltában is sűrűsödni fog.
    3. A langyos sodóhoz 1-2 citrom reszelt héját és kifacsart levét apránként hozzákeverjük.
    4. Tálalás előtt jól lehűtjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 306
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagygombócos

Mióta szakács: 2008.04.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliasodó citrommal, citromos vanília öntet, citromos sodó, citromos öntet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
vanília kivonat 1 teáskanál
tej 5 dl
habtejszín 2 dl
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert