Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúgolyók Slow Cookerban főzve

Borjúgolyók Slow Cookerban főzve
Borjúgolyók Slow Cookerban főzve
375 perc / előkészület: 15 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kímélő és laktató étel. A slow cooker-ban főzve alacsony hőfokon még a borjút se szárítjuk ki. Ha nincs slow cooker a tulajdonunkban, és nem szeretnénk beszerezni egyet, akkor főzőedényben is készíthetjük, alacsony hőfokon, csak gyöngyözve. A főzési idő 2 órára csökken. Ne emelgessük a fedőt felette, és csak gyöngyözve forraljuk, mert a borjú könnyen kiszárad.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Az ünnepek után jól esik valami könnyebb ételt enni, és kímélni a gyomrot. Mindemellett laktató is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apróra daraboljuk.
  2. A darált borjúhúst összegyúrjuk a felkockázott salottahagymával, fűszerekkel, sóval és fehérborecettel.
  3. A kínai kelt hosszában kettévágjuk.
  4. Az egyik kínai kel felet négy cikkre vágjuk, és felszeleteljük.
  5. A slow cookerba 2 dl forró vizet öntünk, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A felszeletelt kínai kelt beleszórjuk, és elegyengetjük.
  7. A sárgarépát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A felét a slow cookerba szórjuk.
  8. A paprikát felkockázzuk, és a felét a slow cookerba dobjuk.
  9. A fűszerezett borjúmasszából 12 dió nagyságú gombócot formálunk. A zöldségekre helyezzük a slow cookerba.
  10. A felkockázott paprika másik felét is rádobjuk.
  11. A slow cookerba szórjuk a maradék felszeletelt sárgarépát.
  12. A kínai kel második felét is négy cikkre vágjuk és felszeleteljük. A slow cookerba helyezzük.
  13. Még négy deciliter forró vizet öntünk rá, és alacsonyra állítjuk a slow cooker hőfokát.
  14. 6 órán keresztül főzzük, majd tálaljuk. Főzés közben a kínai kel összeesik, és a főzőlé éppen, hogy csak ellepi majd.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kínai kel slow cookerban, sárgarépa slow cookerban, paprika slow cookerban, káposztafőzelék slow cookerban, kínai kel főzelék, kínai kel egytálétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
borjúhús 40 dkg
salottahagyma 2 közepes db
bazsalikom 0.5 teáskanál
kakukkfű 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
petrezselyem 1 ek
bors 1 késhegynyi
fehérborecet 1 teáskanál
kínai kel 1 db
sárgarépa 1 nagy db
piros kaliforniai paprika 1 db
víz 6 dl