Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bólyi túrós Kriszta konyhájából

Bólyi túrós Kriszta konyhájából
Bólyi túrós Kriszta konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan valamit a vendégeknek a bajai halászlé mellé!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: a lisztet, porcukrot és a sütőport összekeverjük, és a felét egy kizsírozott tepsibe szórjuk.
  2. Töltelék: a túrót rászórjuk, és a mazsolát is (lehet meggyet, barackot, cseresznyét, szilvát...).
  3. Rászórjuk a tetejére a "tészta" másik felét.
  4. Erre elosztjuk a vaníliás cukrot, majd a tejet összekeverjük az egész tojásokkal, és rálocsoljuk a tetejére.
  5. Megolvasztjuk a vajat, és a legvégén ezt öntjük rá (de lehet apró darabokra vágni, és elszórva rátenni a vajat).
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 857
elküldve: 8
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bolyi túrós lepény, lusta asszony lepénye, lusta asszony rétese

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1122
finomliszt 30 dkg
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 60 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
tej 4 dl
vaj 5 dkg
mazsola 20 dkg
mangalica zsír 1 ek