r
Nosalty Logó

Hullámos krémes tejszínnel

Brigus
Hullámos krémes tejszínnel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

694
Kalória
7.8g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
72.8g
Víz
158.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
26.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 8310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    620.7 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    582.3 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    873.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    529 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4029 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1911 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 8310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítéséhez felforraljuk a vizet a zsírral, és lassan beleöntjük a lisztet. Ezzel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Vigyázzunk, nehogy leégjen.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
  3. Két felé választjuk a tésztát, és mivel elég ragacsos, egy vizes kanál segítségével simítjuk el a sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe. Ne simítsuk teljesen a tepsi széléig a tésztát, mert igen látványosan hízik sütés közben, és még fel is púposodik. Előmelegített sütőben jó közepes lángon megsütjük.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral megfőzzük. A margarint porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, a két krémet összedolgozzuk.
  5. Rátesszük az alsó lapra, erre jön a másik krém: habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, beleteszünk vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, ezekkel is verjük, majd a krémre simítjuk, és rátesszük a másik lapot.
  6. Tetejét porcukorral megszórjuk. A tortabevonót az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tésztára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Apum kedvence a krémes. Őt akartam ezzel meglepni egy családi összejövetel alkalmával.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek