r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti hús nélkül

Ziuki
Bolognai spagetti hús nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

917
Kalória
30.5g
Fehérje
172.8g
Szénhidrát
12g
Zsír
367.3g
Víz
-
Koleszterin
12.8g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    367.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    3976 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    30363 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    734.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1049 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2678 micro
  • β-karotin
    7952 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    60727 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 1834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5077 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát, leszűrjük, olívaolajjal összekeverjük.
  2. Apróra vágjuk a répát, hagymát, paradicsomot. Lereszeljük a fokhagymát.
  3. Kis olajon lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répát is. Pár percig együtt pirítjuk őket, majd jöhet a felkockázott paradicsom.
  4. 2-3 perc után hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fűszereket is, ízlés szerint (én 1-2 teáskanálnyit szoktam beletenni). Sűrűre főzzük.
  5. Ha túl savanyú, pici édesítőszert vagy cukrot tehetünk bele. Sajttal megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

A családomban van, aki nem szereti hússal a spagettit, így ezt készítettem neki. Gyors és finom :)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...