r
Nosalty Logó

Boldogi kisrózsa, ahogy a rakott szoknyás mami készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Boldogi kisrózsa, ahogy a rakott szoknyás mami készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 1508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 18104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 434 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    1318.7 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    565 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    399 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11502 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    2695 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    4176 mg
  • Nátrium
    3751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1445.1 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    383 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2080 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 18104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

tészta

tálalás

Elkészítés

tészta

  1. 2 db tojásfehérjét különválasztjuk, félretesszük. A tojássárgáját a többi tojással összekeverjük, majd habosra verjük, a liter tejfölt hozzákeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, 1 vanília cukrot. Ezt a felvert tojásokhoz adagoljuk fokozatosan, majd közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Tésztakészítés közben adjuk hozzá a margarint is.
  3. A kész tésztát nyújtsuk 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk ki virágformájú szaggatóval. Veszünk egy kiszaggatott formát, a tojásfehérjébe mártott ujjunkkal nyomunk egy mélyedést a forma közepébe, majd ráillesztünk egy másik formát úgy, hogy a rózsa szirmai alsó szirmai ellentétesen legyenek a felső szirmaihoz képest, majd a felső rész közepébe is nyomunk a tojásfehérjébe mártott ujjunkkal egy mélyedést.
  4. Sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj ne legyen túl forró, olajban felemelkedő formákat a közepüknél nyomjuk vissza egy villa lapos felével úgy, hogy a formák teljesen elmerüljenek, így fogunk szép rózsákat kapni. Érdemes darabonként sütni.
  5. A kihűlt rózsák közepébe baracklekvárt teszünk, megszórjuk a maradék vanília cukorral összekevert porcukorral.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4128
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

Nagyon finom, hagyományos süti. Régen, Boldogon a hagyományos lakodalmak elmaradhatatlan süteménye volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám gyermekkoromban sokszor készítette el nekem ezt, a hagyományok szerint a boldogi lakodalmakra készülő süteményt. Ez az eredeti recept is tőle származik.

Hozzávalók

tészta

tálalás

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...