Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp Mosomacilany konyhájából

Bodzaszörp Mosomacilany konyhájából
Bodzaszörp Mosomacilany konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több éves kihagyás után újra bodzaszörpöt gyártottam. Ennek fő oka az, hogy találtam egy kitűnő lelőhelyet, amely kellő távolságra van a főútvonaltól, és nem is tetves. Így el is kezdtem a családi recept alapján megint bodzaszörpöt gyártani, és elég nagy siker lett. Ebből a mennyiségből kb. 4 liter bodzaszörp lesz.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha nagyobb mennyiséget csinálunk, akkor mélyhűtőben tároljuk, mert egyébként megerjed.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rövid szárú bodzavirágokat beledobjuk a vízbe, és tegyük hozzá a cukrot, a borkősavat és a citromot karikákra vágva.
  2. Keverjük össze egy fakanállal, majd hagyjuk 8-10 napig állni. 1-2 naponta keverjük meg fakanállal.
  3. A kész szörpöt szűrjük le, és töltsük üvegekbe.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi bodzaszörp, bodzavirág szörp, házi szörp bodzavirágból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1292
bodzavirág 48 db
víz 4 l
cukor 4 kg
borkősav 120 g
citrom 1 db