Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp 6.

Bodzaszörp 6.
Bodzaszörp 6.
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a szörp nálunk bevált. Minden évben megcsinálom.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nem kell számolni a fejeket, minél több, annál jobb. Nem mostam meg a virágokat, csak átnéztem. Távol mindentől szedtük, és pont eső után. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, belekeverjük a cukrot. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik a cukor. A szirupot teljesen lehűtjük és csak azután öntjük a virágokra!!!
  2. Adjuk hozzá a citromsavat, ismét keverjük össze, majd öntsük a virágokra, dobjuk rá a fölszeletelt citromokat.
  3. Töltsük 5 literes üvegekbe. Hagyjuk állni 1-2 napig.
  4. Sűrű szitán szűrjük le, és töltsük üvegekbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 389
elküldve: 3
receptkönyvben: 315
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szörp bodzavirágból, bodzás ital

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szvetter
szvetter Sat, 2014-03-29 18:32

Nagy hiba volt bizony!!!! Körültekintőbben kellene a recepteket és az elkészítés mikéntjét leírni, mert nagy felelőtlenség más idejével és pénztárcájával (elpocsékolt alapanyagok) hányaveti módon szórakozni!!!!! Nem villogni kell, hanem segíteni és a jótanácsokat precízen leírni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-05-31 07:37

Kedves timebau!

A vizet le kell hűteni.Sajnos egyiket sem írtam,sem azt,hogy le kell hűteni sem azt,hogy forrón kell ráönteni.Ez nagy hiba volt,részemről. Több szem mindig többet lát. Javítom! Éva

timeabu
Budai Tímea / timeabu Thu, 2011-05-26 22:17

Szia!
Én most szeretném csinálni ezt a szörpöt, de érdekelne, hogy a cukros vizet le kell-e hűtemi mielőtt a bodzára öntöm?
Én forrón tettem rá, és barna meg büdös lett.
Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-05-23 21:08

Kedves candyqueen!
Biztos Neked is sikerülni fog!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-05-23 21:00

Kedves Andus!
Én akkor kevertem bele miután leszűrtem. Sok receptet átnéztem,volt ahol semmit nem írt,vagy nátrium benzoátot. Pár éve használok szalicilt,nekem azóta nem romlott meg semmi. Eddig.... Sok sikert kívánok! Éva

Andus54
Andus54 Mon, 2011-05-23 13:33

Szia! Biztos finom ez a bodzaszörp ezt holnap én is elkészítem..1-2 nap után mikor leszűrjük akkor kell bele tenni a szalicilt az egészbe ??és utána gondolom mehet az üvegekbe..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-05-23 12:53

Kedves candyqueen!
Az én drága mamikám is csinált amikor még kicsi voltam. Még a szagától is rosszul voltam. Tavaly csináltam jóval kevesebb virágból az nem lett ilyen finom. Talán attól volt rossz íze,hogy édesanyád tovább hagyta állni. Naponta megkevertem és ami barnult azt kiszedtem,pont azért amit Te írtál. A bolti szörpökröl csak annyit,hogy mindre az van írva,hogy ''ízű,, .Szerintem egyik sem készült tisztán gyümölcsből.

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Mon, 2011-05-23 14:36

Köszi a tippet, rengeteg bodzabokrunk van. Igaz, nekem a zöld bogyók kellenek, de most párat feláldozok a szörpiért, hátha végre jó lesz :)
Igen ,a bolti minden csak nem természetes, de a fene vigye el, olyan finom :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-05-23 12:45

Kedves karica!

Tartósítással kapcsolatban igazad van. Tettem hozzá szalicilt. A 11 literhez negyed mokkáskanállal. Az igazság az,hogy ez a mennyiség hamarabb fog elfogyni,mint felforrni. Csak a biztonság kedvéért tettem bele.

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Mon, 2011-05-23 12:27

Anyukám is szokott csinálni, de nem megy neki. Valahogy nekem nem bodza íz jön elő belőle, hanem - elnézést a kifejezésért, de - hányás íz. Szó szerint. Mondjuk imádom a bolti bodzaszörpöt, és valahogy egyik házi se adja vissza azt az ízt.

2280
víz 7 l
cukor 7 kg
citromsav 120 g
citrom 10 db
bodzavirág 100 db