Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp Fincitől

Bodzaszörp Fincitől
Bodzaszörp Fincitől
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága anyósom receptje! Mióta megkóstoltam nála, a bolti szörp szóba sem jöhet. Történetesen azokban nincs is bodza....Ha egy kicsit több virágot szedünk, érdemes a többit megszárítani. Kitűnő tea lesz belőle a hideg és bacikkal teli télben. A virágokat olyan helyről szedjük, ahol lehetőleg kicsi az autóforgalom és a por.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha olyanom van, akkor 1 lime is kerül a szörpbe héjasan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bodzaszedés. Nincs más dolgunk, mint egy olló segítségével, szép nagy méretű virág tányérokat vágni. Ügyeljünk rá, hogy a virág leszedése és feldolgozása között ne teljen el sok idő, és óvatosan bánjunk velük, hogy a virágpor ne hulljon ki belőlük. Mivel a bodzát nem mossuk, ezért fontos, hogy "tiszta" helyről szedjük a virágot, bogár- és pormentes legyen.
  2. A vizet a cukorral felforraljuk, azaz cukorszirupot készítünk. Ha kihűlt, beletesszük a bodzát és a félbevágott citromot. A citromok közül 2 hámozva, 3 héjasan kerül a szirupba.
  3. 5 napig pihentetjük.
  4. Finom szűrőn leszűrjük, és újraforraljuk. Hozzáadjuk a tartósítószert.
  5. Üvegekbe töltve a következő bodzaszezonig eláll.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Finci

Mióta szakács: 2012.12.13.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szörp bodzából, bodzaszörp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nona91
Nona91 Fri, 2015-05-15 19:52

Szia! Életemben először fogok bodza szörpöt készíteni ,és még "kezdő" vagyunk ebben a szörp témában. A sok-sok recept közül a Tiédet választottam.Kérdésem,hogy amikor újraforraltad,hagyod kihűlni vagy ahogy a lekvárnál szokás(ahogy kész egyből megtöltöd az üvegeket )a friss szörppel? Bocsánat a buta kérdésért,de mindent jól akarok csinálni :) Előre is köszönöm a válaszodat!

Finci
Finci / Finci Fri, 2015-05-15 21:30

Igazság szerint kicsit hagyom meghűlni, hogy ne forrázzam le magam, de szerintem ha hidegen rakod az üvegekbe akkor sem lesz semmi baj, mert benne van a tartósítószer!

Finci
Finci / Finci Fri, 2014-06-06 22:24

Köszi! Igazság szerint ez egy palack, de sehogy sem akart ráférni a képre :(

1043
víz 4 l
cukor 3.2 kg
citrom 5 db
citromsav 100 g
szalicil 1 ek
bodzavirág 32 db