Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss citromszörp

Friss citromszörp
Friss citromszörp
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

C-vitamin, sosem elég... hűtőben kb. egy hónapig eláll, de sose szokott addig kitartani. :)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Napközben jólesik, nálunk még mindig 30 fok fölött áll a hőmérő...

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előveszünk  egy csészét, ez lesz a mérőeszköz, ahány csésze friss citromlé, pontosan annyi csésze cukor szükséges hozzá, a citromlevet beleöntjük egy nagyobb keverőtálba.
  2. Beletesszük a cukrot a citromlébe, majd otthagyjuk a sorsára... amíg majd feloldódik magától a cukor.
  3. Összekeverjük, kész is... szódavízzel, sima vízzel felhigítva kínáljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 676
elküldve: 3
receptkönyvben: 332
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lemonada, citromos frissítő, citromos hideg ital

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2015-07-03 21:58

Szia dorcus89,
Szerintem 10 kozepes - nagyobbacska citrombol ki kell jonnie, persze mindegy mennyit csinalsz, csak a cukornak kell egy aranyban lennie a citrommal. Udv; Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-10-23 23:05

Szia, cloudberry, az egyszeruseg nalam mindig elso helyen all, es miota szamuztem a hazbol a szensavas uditoket, kolat es tarsait (csak pizzaval, burgerrel, gyrosszal van megengedve, hebe-hoba) szerintem ez a legjobb frissito. Udv, Eva

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-10-06 02:18

Ez a recept meg egyszerubb is, mint ahogyan en szoktam kesziteni. Ugyanis en megfozom a cukrot a vizzel sziruppa, majd ha kihult osszekeverem a kettot. Az aranyok az en receptem szerint is ilyenek. Ezutan a te modszered szerint fogom kesziteni, sokkal egyszerubb es gyorsabb, habar nem tudom, hogy mennyi ido allatt olvad el a cukor. Koszi a receptet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-10-06 02:26

Oh, most vettem eszre, hogy te nem is teszel bele vizet. En a 2 csesze cukrot 1 csesze vizzel fozom sziruppa. Igy is kifogom probalni!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-10-06 18:33

Kedves vcsuka, nem kell sokaig varni amig feloldodik a cukor, kb. fel oran belul kesz van, csak nehanyszor meg kell keverni. Nalatok most keszulodik a nyar, ugye, nalunk, ahogy fogy az egyik uveg, mar keszithetem is a masikat. Udv, Eva

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-10-08 05:57

Kedves Eva! Igen, itt most kezdodik a nyar, nemsokara vege a citromszezonnak is, de a lanyomeknak van egy citromfajuk, ami rengeteget ad. Itt sokaknak van citromfajuk az udvarukban es sokan nem is hasznaljak, van aki kosarban kirakja a haza ele, hogy vigyek el ingyen aki akarja. Nalunk nagyon hamar elfogy a szorp, a fiaim es a ferjem nagyon szeretik. En sokszor 8-10 kilobol is keszitek egyszerre es a melyhutoben tarolom. Koszonom, hogy valaszoltal. udv. Veronika

157
citromlé 5 dl
cukor 2 bögre