Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnye zselé

Sárgadinnye zselé
Sárgadinnye zselé
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én mindig gáladinnyét használok eltevéshez, mert nagyon finom zamatos, édes fajta.

hozzávalók / 2 adag

  • 1,5 kg sárgadinnye húsa
  • 1 tasak dzsemfix szuper 3:1
  • 50 dkg nádcukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 lime leve és héja
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az érett, édes sárgadinnyét apró kockára vágjuk, és egy lábasba tesszük.
  2. Hozzákeverjük a nádcukrot, a dzsemfixet, az aromát, meg a citrom reszelt héját és levét.
  3. Lassú tűzön kevergetjük, amíg szép, sima péppé alakul a zselénk. Ha mégsem, akkor segítsünk rá botmixerrel, de ha eléggé érett a dinnyénk, akkor ez szükségtelen.
  4. Forralni rövid ideig kell, azután forrón tiszta üvegekbe öntjük merőkanál segítségével, majd légmentesen lezárjuk.
  5. Ha kihűlt, végleges helyére, hűvös, száraz kamrába rakjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 189
elküldve: 5
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: dr. Oetker egyébgyümölcs- befőzés receptverseny
nehézség: közepes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dinnyezselé, sárgadinnye lekvár, édes sárgadinnyezselé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!