Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birkapacal

Birkapacal
Birkapacal
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában birkavágás során jutok birkapacalhoz. Meglehetősen vacakos és kellemetlen esemény a tisztítása, meg a többszöri előfőzése, de megéri. Éveken keresztül irtóztam a pacaltól, mígnem egyszer Algériában ezt szervíroztak, isteni illata volt, és nem bírtam abbahagyni, annyira harmonikus íze volt.
Azóta bármikor szívesen főzök, kedvenceim egyike lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen is, és hidegen is nagyon finom!
Termésetesen ugyanilyen finom lesz marhagyomorból is, a kereskedelemben jobban beszerezhető, mint a birkagyomor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a csicseriborsót.
  2. Az előfőzött pacalt felkockázzuk.
  3. Serpenyőben olajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, majd rádobjuk a pacat.
  4. Hozzáadjuk az áztatott csicseriborsót
  5. Megfűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. 
  6. Egy óra hosszat főzzük, majd beletesszük a paradicsompürét és a fokhagymát.
  7. A kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk, még egy fél óráig főzzük vele. 
  8. Jó ízt ad neki a kockára vágott, grillezett zöldpaprika is, bár a képen nem szerepel, illetve egy kis hintés petrezselyemmel vagy korianderlevéllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuzsannaLilla

Mióta szakács: 2011.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pacalpörkölt birkagyomorból, csicseriborsós pacalpörkölt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Mon, 2011-09-26 22:23

Kedves Z1! Én sem láttam, ezért is írtam, hogy marhagyomor is jó. Én is így voltam vele, ha valaha valaki azt mondta volna hogy egyik kedvenc ételem lesz, kinevetem. És lám, egyszer csak megkedveltem.
Persze az ilyesmit erőltetni nem lehet.
Talán valakinek hasznára válik a recept, én nagyon sokat kutakodtam, és nehezen jutottam hozzá. Másnak már könnyebb lesz, ha idekeveredik.
Üdv: ZsuzsannaLilla

z1
z1 / z1 Mon, 2011-09-26 21:38

...én még birkapacalt, ( gyomrot ) itthon nem is láttam a kereskedelmi forgalomban.
Nem mintha megenném...
Z.

372
pacal 50 dkg
csicseriborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 3 ek
burgonya 3 db
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint