Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár gomba -Juhtúróval töltött gombafejek 3.

Betyár gomba -Juhtúróval töltött gombafejek 3.
Betyár gomba -Juhtúróval töltött gombafejek 3.
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombát akár nyersen is elfogyasztom, annyira szeretem. Ez a leggyorsabb recept, amit gombából készítek, és ráadásul nagyon finom is.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák szárait eltávolítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megtömjük juhtúróval.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 percig sütjük, amíg a túró pirulni kezd. Kész!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 168
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

egyszerű juhtúrós töltött gomba

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ngelina
Ngelina Sat, 2012-01-28 20:56

Ez a mai vacsora :)
A normál lapos tepsiben tettem be sülni, 175-180 fokra. Dupla alufóliából hajtogattam hozzá magas falú minitepsit, hogy ne kelljen mosogatni utána :)
A gombák közé szórtam negyedekre vágott lilahagymát, felezett koktélparadicsomot és egyben hagyott fokhagymagerezdeket is. Meglocsoltam vékonyan egy kis olajjal, szórtam rá egy csipet sót, borsot és morzsoltam rá egy csipet szárított oregánót is. Ezúttal extra szűz olviaolajat használtam, mert kóstoltam azzal készült sült paradicsomot és nagyon ízlett.
A végeredmény nagyon jó lett, ha minden nap ilyet vacsoráznék akkor sem tudnám megunni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-26 21:39

Nekem is ez az egyik kedvencem. :D A túrót még össze szoktam dolgozni zöld fűszerekkel + egy kis fehér bors, esetleg szerecsendió, hogy legyen kicsit aromásabb az egész.. Előtte megpárolom picit a sütőben a gombát, mikor megpuhult kiveszem és utána töltöm meg a fűszerezett túróval és nem hagyom csak vagy 5-10 percet még, éppen hogy kezdjen szétolvadni a túró. A gomba akkor marad igazán aromás, ha nincs nagyon megpárolódva, hanem csak éppen jó - legalábbis mi így szeretjük. :) A magából kiengedett levet meg csodálatos mártogatni. Jénai tálban szoktam sütni, olaj nélkül, esetleg egy kis vajjal az aljában.

174
csiperkegomba 150 g
juhtúró 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint