r
Nosalty Logó

Berlini máj hagymás sült almával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anita0505
Berlini máj hagymás sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33205 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1145 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és az almát meghámozzuk (a magházat kiszúrjuk), és nem túl vékony szeletekre vagy karikára vágjuk.
  2. A vaj felét egy teflon serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk először a hagymakarikákat, majd amikor összeesett, az almakarikákat és fedő alatt összepároljuk őket. (Párolólének jöhet egy kis fehérbor.)
  3. A máj mindkét oldalát megborsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd egy másikserpenyőben a vaj másik felében oldalanként 3-4 percig készre sütjük.
  4. Tálalás előtt sózzuk, ekkor ráhalmozzuk a hagymás almát, majd krumplipürével tálaljuk. (A serpenyőben visszamaradt vajjal még meg lehet locsolni.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9091
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Ajánló

Természetesen borjúból a legfinomabb - az eredeti recept alapján, de sertésmájjal sem vallunk szégyent! Köretnek krumplipüré illik a legjobban. Ha marad a pároláshoz használt borból, jól esik mellé. (Nálunk Figula 2008 Olaszrizling került bele és az asztalra.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berlini máj hagymás sült almával
Anita0505 3 recept

Ezt a receptet apósomtól lestem el. Egyik svájci látogatásunk alkalmával, érkezésünkre ezzel készültek férjem szülei, és a konyhában az én ízig-vérig üzletember apósom alkotott! Ritkán főz, de abból mindig valami "nem hétköznapi" sül ki. Na oké, a borjúmáj már magában sem hétköznapi (legalábbis mi nem engedhetjük meg magunknak gyakran), de a borban párolt alma-hagyma kombinációval egyszerűen egy ízlelőbimbó gyönyör! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!