Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Dézi konyhájából

Szalagos fánk Dézi konyhájából
Szalagos fánk Dézi konyhájából
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a "receptjeidet gyűjtő oldalon" találtam, és megsütöttem. Nagyon finom, ízletes fánk ez is, akárcsak az enyém, amit édesanyámtól tanultam. :))

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Finom baracklekvárral tálaljuk. :))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. fele tejben pici cukorral és pici sóval felfuttatjuk az élesztőt.
  2. tojások sárgáját beletesszük a lisztbe, a sót és az élesztős tejet isés kezdjük dagasztani.
  3. Folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint és a többi tejet, hogy jó lágy tésztát kapjunk.
  4. Akkor jó a tészta, ha az edény falától elválik.
  5. órát pihentetjükmajd lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk, és kiszaggatjuk
  6. Pihentetjük, és ha már elég meleg az olaj, sütjük.
  7. Mindig azt a felét tesszük az olajba, amelyik felül van. Először fedő alatt sütjük, majd megfordítjukés a másik felét is szép pirosra sütjük.
  8. Kevés olajat tegyünk az edénybe, mert nem lesz szép szalagos.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 601
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, fánk, házi szalagos fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1090
finomliszt 1 kg
tojássárgája 5 db
élesztő 7 dkg
margarin 4 dkg
1 csipet
tej 7 dl
cukor 1 teáskanál
rum 1 dl
ecet 1 kk
napraforgó olaj 5 dl