r
Nosalty Logó

Bécsi almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Bécsi almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 928 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5558 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 209 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 928 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 5558 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sótés a citromhéjat.
  2. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk. A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat hámozzuk, magozzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagyobb edényben 8 dkg darált mandulával, cukorral, fahéjjal és szobahőmérsékletű vajjal keverjük össze.
  4. Egy kerek sütőformát (tortaformát) bőven kivajazunk.
  5. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a sütőforma aljába helyezzük úgy, hogy az oldalait is kibéleljük vele, és villával megszurkáljuk pár helyen, majd jöhet a töltelék kanalazva.
  6. A maradék tésztát kinyújtjuk, és betakarjuk vele a tölteléket úgy, hogy az alsó tésztaréteg széleivel összezárjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgával, megszurkáljuk villával,és megszórjuk egy marék szeletelt mandulával.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig aranybarnára sütjük.
  8. Tálalás előtt letakarva picit hűlni, állni hagyjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1650
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 120348
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Igazából nem kell hozzá semmi, de ha nagyon flancosak akarunk lenni, akkor kínálhatjuk vaníliasodóval, mandulafagyival vagy egyszerűbben, porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hawelka, a mindig nyüzsgő bécsi kávézó! Nekem még volt részem Josefine néni kiszolgálásában. Sajnos Ő már nincs közöttünk, de varázslatosan egyszerű és nagyszerű sütireceptjeinek termékeit a mai napig készítik, felszolgálják a kedves vendégek számára.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek