r
Nosalty Logó

Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vicikó
Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38407 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 219 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1610.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153629 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 880 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8368 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből az olívaolajon világos rántást készítünk.
  2. Apránként higítva a paradicsomlével csomómentesre keverjük, végül az összes levet beleöntjük, és feltesszük összeforralni.
  3. Ízesítjük a fűszerekkel, cukorral.
  4. Miután felforrt, levesszük a tűzről, és megillatosítjuk, azaz hozzáadjuka közepesenapróra vágott bazsalikomleveleket(nem forraljuk tovább!).
  5. Ezek alatt kifőzzük a betűtésztát.
  6. Tálaláskor a tányérokba 1-2 evőkanálnyit teszünk a tésztából,rászedjük a levest, és pár bazsalikomlevélkével tovább díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 79799
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával
Vicikó 251 recept

Nyaranta mindig elég sok paradicsomot teszek el italnak is, így tél idején is élvezhetjük a friss illatú, piros színű nedüt. Olykor-olykor leves is készül belőle. Bazsalikommal a legfinomabb, igazi nyári íze-hangulata lesz, a már szinte parfümnek beillő csodás illatfelhőtől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.