Nosalty Logó

Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Barátfüle és nudli burgonyás tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 772 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 772 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 3086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos munkát!
  2. Az olajon egy nagyobb lábasban megpirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük.
  3. A hideg törtburgonyát összekeverjük a tojással, vajjal, jó csipet sóval és kb. 30 dkg liszttel, ezt a krumpli lisztessége határozza meg. A tészta legyen rugalmas, nem túl kemény, jól nyújtható, és minél kevésbé ragadjon.
  4. Vizet teszünk fel főni egy nagyobb fazékban, enyhén megsózzuk.
  5. Két darabra választjuk a tésztát. Egyik felét erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk. A felére szabályos közönként teáskanálnyi halmokat rakunk a szilvalekvárból, majd a tészta másik felét ráhajtva ujjunkkal jól letapicskáljuk a lekvárkupacok közti részeket. Derelyemetszővel négyzeteket vágunk, és igyekszünk, hogy a lekvárhalmok a négyzetek közepére kerüljenek.
  6. Fővő vízbe tesszük 8-10-esével, és csak addig főzzük, míg mind feljön a víz színére. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  7. A nudlikhoz kisujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Egy csíkot apró kockákra szabdalunk, és alatt minden kis kockát megsodrunk, megsodorjuk, hogy helyes kis egyforma nudlikká váljanak. Így járunk el az összes többi tésztacsíkkal, de közben folyamatosan lisztezzük a deszkát és a tésztát, mert szeret összeragadni.
  8. A nudlikat, ahogy folyamatosan készítjük, már főzzük is, ha összegyűlik egy-egy összmarékra való. Ez az adag kb. 3 főzésnyi. Ha feljönnek a víz tetejére, jöhet a szűrőkanál, meg a pirított morzsa.
  9. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk. De csak úgy magában is nagyon finom, mi úgy ettük régen.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 90
  • 7 napos nézettség: 673
  • Össznézettség: 207009
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Ajánló

A nudlikat éppenségel vágni is lehet sodrás helyett, hogy a kinyújtott tésztát apró, hosszúkás téglalapokká szabdaljuk, amiknek vastagsága és szélessége megegyezik. De az közel se olyan szép! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádtam nézni, ahogy készül otthon a barátfüle meg a nudli, hiszen ez a kettő nálunk mindig együtt járt. Nagymama nyújtotta és vágta a tésztát. Nagytata ült a konyhaasztalnál, és kifogyhatatlan türelemmel meg hihetetlenül gyors, begyakorlott mozdulatokkal gyártotta a nudlikat. Csak úgy szaladtak ki hatalmasnak tűnő tenyere alól a kis kecses, szinte egyforma tésztácskák. Még most is látom magam előtt: egy mozdulat maga felé, egy ellentétesen, megint egy maga felé, aztán újra vissza, és ezzel együtt már sodródott is ki a keze alól a többi mellé az újonan készült nudli. Még most is hallom azt a kis surranó-susogó hangot, amit a tenyere adott ritmusosan a deszkához érve: taram-tatam, taram-tatam. Néha maga mellé ültetett, és én is próbáltam négy mozdulattal nudlit sodorni, de sose sikerült, s ha mégis, akkor is csak lassabban és csáléra. Azt hittem, sose tanulom meg, pedig ő olyan aranyosan bíztatott, "jó' van az, kislyányom". Azóta is, ha nudlit készítek, különösen ügyelek arra, hogy én is "taram-tatam" idő alatt megsodorjak egyet. Nagyon büszke vagyok, hogy ez már egy jó ideje sikerül is nekem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én még ilyet sosem merészeltem otthon készíteni, pedig vélhet?en sok "köszi puszit" söpörhetnék be érte :) De ahogy olvasom az írásod elhiszem, hogy én is tudnék ilyet és a képet nézve kedvet is kaptam az elkészítéséhez :) Köszi a receptet :)

Fahéj

Igazán nincs mit! Tényleg nem nehéz, és valóban sok köszi puszit kapok én is érte. :)

Éva-Anyóca

Fahéj! Nagyon guszta, mindkett?t szeretjük, valahogy tényleg a nagyik annyira jól csinálták!!! :-O,...- nudli az megy itthon és a gombóc is,...barátfüle az emlékeimben,:-o - de.....ezek után, lehet , itthon is kipróbálom, köszi, hogy feltetted.:-O :-O Éva-Anyóca

Fahéj

Nagyon szívesen, kedves Éva-Anyóca! Tulajdonképpen ez is olyan, mint a gombóc, csak lapos formában. Imádom, és ez az az egyik étel, amib?l észrevétlenül degeszre tudom magam enni. Egyszer?en nem tudom, hol az elég. :)) Üdv: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Én a többinél is addig eszem, ( nudli, gombóc, anno barátfüle), amíg már nem lenne szabad, mert akkor kell ugye abbahagyni az evést, amikor ott az érzés, na és a tudat, hogy még egy utolsó kanállal szednék.....de már nem szabad :-o Én még sokszor azt az utolsó kanalat bevállalom......persze, aztán rájövök, hogy mégse kellett volna, de az ilyen csodás házi finomságoknál lehetetlen az ellenállás. :-O Szép estét , és bár megjött a hideg, a tél,( na jó, igen, itt az ideje :-o ) , - szép hetet is kívánok! Éva-A.

Csiki Piroska

Én is kedvet kaptam, és egy kicsit nosztalgiáztam a story olvasása után. Be jó, hogy feltetted, köszike. Piroska

Fahéj

Igazán nincs mit, aranyos Piroska! Sokáig gondolkodtam egyáltalán feltegyem-e, de annyira szeretem, és annyira szép emlékeim vannak vele, hogy nem tudtam nem feltenni. :) Üdv: Fahéj

bakfitty

Nagyon tetszik a sztorid is hozzá kedves Fahéj! Na meg a recept is fenséges! Meg kell csinálni!!!

Fahéj

Komolyan mondom, érdemes! :)

evacili

Nekem is el?jöttek az emlékek! Ahogy "otthon" készítették...gombóc, nudli,barátfüle...hol morzsával,hol mákkal, de még parikás rántással is pici gombócokat csináltak Anyukám és Nagymama. A sírás folytogat...nekem is meg kell csinálnom. Köszönöm!!!

Fahéj

:) Csináld is meg! Még az evése közben is a szép gyerekkorra gondol az ember. :)

Törölt felhasználó

Annyi receptet bespajzoltam mar, ezert tobbszor atugraltam rajta, meg sem akartam nyitni, csak egy fule. Meg itt is a rohanas. Vegul megis feltartam. Jezusom, milyen hosszu, es a sztori is. Ugrandoztak a gondolatok a fejemben. Miert? Kezdtem a sztorival, hogy meggyozon. Teljesen ateltem az emlekeidet, a konnyeim csordogaltak tole. Meg tobbet is szivesen olvastam volna. Es milyen szep nudlik!!! :-) Meg a barat fulek is buszkek ra! Majd lattam, hogy toled vannak. Koszonjuk Fahej! A mi kis 50 ujjacskanknak is meg fogom tanitani, nagyon jo moka lesz. Imadni fogjak, mindig a kezem alatt tolonganak, varjak a feladatokat. Ok is igy fognak majdan sirni? De rossz, de jo!?

Fahéj

Az ötven ujjacska csak nem azt jelenti, hogy öt kicsi gyermek anyukája esetleg nagymamája vagy? Mert akkor nagy-nagy gratuláció neked. Biztos nem lehet könny?, bár csodálatos feladat együtt tevékenykedni velük. És igen, ?k is így fognak majd sírni is, de közben mosolyogni is, amikor a szívüket megérinti a réges-régi szép gyerekkor. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Annyi receptet bespajzoltam mar, ezert tobbszor atugraltam rajta, meg sem akartam nyitni, csak egy fule. Meg itt is a rohanas. Vegul megis feltartam. Jezusom, milyen hosszu, es a sztori is. Ugrandoztak a gondolatok a fejemben. Miert? Kezdtem a sztorival, hogy meggyozon. Teljesen ateltem az emlekeidet, a konnyeim csordogaltak tole. Meg tobbet is szivesen olvastam volna. Es milyen szep nudlik!!! :-) Meg a barat fulek is buszkek ra! Majd lattam, hogy toled vannak. Koszonjuk Fahej! A mi kis 50 ujjacskanknak is meg fogom tanitani, nagyon jo moka lesz. Imadni fogjak, mindig a kezem alatt tolonganak, varjak a feladatokat. Ok is igy fognak majdan sirni? De rossz, de jo!?

Bató Edit

Kedves Éva! Holnap ez lesz ebédre, tárkonyos ragulevessel, mert nagyon szeretjük. Rég f?ztem már barátfülét, de most eszembe juttattad, hogy milyen nagyszer?. És a történet megindított, el?tolultak az emlékek és ez olyan jó. Sokszor mondják, nem kell a múltba révedni, de én mégis szeretek visszagondolni a boldog, gondtalan évekre. Majd igyekszem, hogy sikerüljön a "taram-tatam", mert nálunk is hasonlóan készült a nudli, csak nagypapám jó sok mákkal és porcukorral szerette. Puszi, Edit

Fahéj

Kedves Edit! Én meg már annyit hallottam a mákos nudliról, de még sose ettem. Legközelebb úgy is kipróbálom, mert sikerült rendkívül finom mákot vennem. A taram-tatam pedig sikerülni fog, mert ennél jobb ritmust úgyse lehetne kitalálni nudli sodrásra. :) Ezek a jó öregek tudtak valamit... :)) Én is imádok rájuk gondolni, egyem a szívüket, a maguk egyszer?ségében annyira bölcsek voltak. Sok mindent most értek meg, és még most is tanulok az ? történeteikb?l, életmódjukból. Fantasztikus, hogy ennyi év után is hatnak rám. Puszi: Éva

Bató Edit

Kedves Éva! Megf?ztem a barátfülét, isteni lett, alig gy?ztük enni. Milyen jó, hogy drága nagyszüleink, dédszüleink ránk hagytak ilyen finomságokat, s az ? életük még mindig minta lehet a számunkra. A mákos nudlit feltétlenül kóstold meg, mert úgy is nagyon finom. Puszi, Edit

Fahéj

Azt megígérem! :) Talán már hétvégén. Puszi: Éva

nana43

A nosalty.hu-t nagyon kedvelem, rengeteg receptet begy?jtöttem már. Hozzászólásra a kedves, emlékez? vélemények inspiráltak. Meghatódtam, kicsordultak a könnyeim. Megelevenedett el?ttem drága Nagyanyám és édes jó Anyám keze, ahogy szinte utánozhatatlan gyors mozdulatokkal sodorták a nudlit. ?k már rég eltávoztak, csak az emlékük él. Isten áldja ?ket!

Fahéj

Jó néha emlékezni, nosztalgiázni egy kicsit. És az a legjobb, ha szeretteink sok mindenr?l eszünkbe jutnak.

tulipan01

Kedves Fahéj! Barátfülére éhezett a család. Sok receptet végignéztem, de a tiédre esett a választásom. Felét túrósra, másik felét lekvárosra készítettem. Nagyon finom lett! Gratulálok a recepthez!

Fahéj

Köszönöm a bizalmat! Örülök, hogy bevált a recept. Mi is nagyon-nagyon szeretjük. Lehet, szombaton készítek is egy adaggal, most, hogy így eszembe juttattad. :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Ma megf?ztem életem els? barátfüléjét, és nagyon nagy sikert arattam vele, úgyhogy nagyon- nagyon köszönöm szépen a receptedet! Nélküled nem sikerült volna! További jó sütést f?zést! Ja és kérünk még ilyen szupi recepteket!!!!:)

Fahéj

Örülök, hogy meg vagy vele elégedve. :) Nekem is már hetek óta eszemben van, hogy készíteni kéne, mert annyira szeretem. No majd húsvét után ez lesz az els?, ha kapok még régi krumplit. :)) Üdv: Fahéj

ancymancy

Fahéj! Mit gondolsz, jó lesz a barátfüle-szaggatóval is? Hever 3 méret? a fiókom alján, de soha nem használtam még...tudod, ami olyan korong alakú, középen megtöltöm lekvárral, összenyomom és félkör alakú barátfüle lesz.:) Köszi el?re is a véleményed. Anci

Fahéj

Persze, hogy lehet! Néha én is azzal szoktam készíteni, f?leg, ha kicsit hígabb a lekvár. Üdv: Fahéj

lilibe

már olyan sokat gyártottam, hogy két mozdulatból lesz a nudli, nagyon szeretjük. Ilyenkor krumplilé leves van, belef?zve mini gombóckákat

Fahéj

A két mozdulatos nudli az már nem semmi! :) Az valóban nagy gyakorlatra vall. A krumplilé leves nagyon érdekelne. Leírnád röviden, hogy készíted, és milyen gombóckát teszel bele? El?re is köszi! Üdvözlettel: Fahéj

Finimini

Drága Fahéj, úgy látom Lilibe (jól írtam?) elfelejtett válaszolni, vagy nem volt alkalma írni. A krumpli ételekb?l ki lehet hozni a legolcsóbb ebédeket. Ilyen volt nálunk a gombócos nap. Megf?ztük sós vízben az összedarabolt krumplit és a f?z?lét nem öntöttük ki. Vöröshagymás rántást pirítottunk, felöntöttük a vízzel, só, paprika bele és a gombóc (nudli, barátfüle) lees? részeib?l pici gombócokat csináltunk és belef?ztük a levesbe. Így volt leves is és második is. (Mi nem héjában f?ztük a krumplit és törtük össze, hanem ahogy írtam kockára.) Most is szeretem, ahogy Mamát is, aki remélem olykor egy felh?n üldögélve nézi, ahogy megpróbálom utánozni... :) Üdv. Edit

Fahéj

Kedves Edit! Nagyon köszi, hogy leírtad. A legközelebbi nudlis ebédnél ilyen leves lesz nálunk. Nekem nagyon tetszik így elképzelve. Ha jól emlékszem, valami ilyesmit készített nagyanyám, mikor strudlit sütött. Ott a lees? tésztavégeket csíkokra vágva f?zte a hagymás-rántásos levesbe. Még egyszer köszönöm a receptet! További jó sütés-f?zést kívánva szeretettel üdvözöllek: Fahéj

Törölt felhasználó

Én még eléggé kezd? vagyok a konyhában, de szeretnék jöv? héten barátfülét csinálni, viszont az lenne a kérdésem, hogy lesz valami baja a tésztának nyersen ha egy éjszakára h?t?be teszem? Úgy gondoltam este megf?zöm a krumplit megcsinálom a tésztát, másnap pedig ebéd el?tt gyorsan kinyújtom megtöltöm :) A választ el?re is köszönöm! :)

Fahéj

Sose próbáltam. Lehet, hogy jobban jársz, ha csak megf?zöd a krumplit este és áttöröd, lefedve hagyod másnapig. Délben gyúrod össze, mert ez a tészta hamar összeáll, nem ez vesz el id?t, hanem a "gyorsan kinyújtom, megtöltöm", a kif?zöm és prézliben hengergetem. :) Szerintem ha gyorsítani akarsz a készítésen, akkor inkább a prézlit pirítsd meg este, és másnap délben csak felmelegíted, miel?tt a barátfülét kif?zöd. Nem próbáltam még, de a krumplis tészta lehet, hogy meglágyul, esetleg megragacsosodik, ha sokat áll. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! Akkor egyben próbálkozom majd a recepttel! :)

Ollocska

En probakeppen lefagyasztottam a felet az elkeszult megtöltött füleknek. Meglatjuk mukodik-e, es ha igen hogyan....

Fahéj

Barátn?m is le szokta fagyasztani a krumplis tésztát, de ? gombócban utazik... ? azt mondja, simán m?ködik a dolog.

Ollocska

Szia Fahéj, elkeszitettem. Nagyon finom, de több problemam volt vele. Nagyon lagy volt a tesztam. Hiaba adtam neki több lisztet, csak nem akart kemenyedni, es igazabol nem is nezett ki ugy mint ami több lisztet akarna felvenni.... :/ A nyujtasnal persze jelentkeztek a problemak... de inkabb a kialakitas volt nehez. Nekem ilyen oriasiak lettek a fülek. Föleg miutan a vizben meg be is dagadtak! :-O Es nincs derelyevagom meg olyan kettehajtos kis vackom sem. (Nemetorszagban vagyok nem is tudom lehet e kapni barhol). Sima kessel vagtam el es jaj.... :/ Ha derelyevagoval vagom a tesztat, akkor nem lukasodik a vagas vonala? Van valami modszer erre esetleg? Itt ott ahol lukasnak iteltem öket behajtogattam picit vagy valami, dehat... az alakjukrol jobb nem beszelni. Valami taktika-praktika hogy szep is legyen ne csak finom...? De az izuk isteni lett, azt nem vitatom. Utolerhetetlenül fincsi.

Fahéj

Szia! Krumplitól függ er?sen, hogy mennyi lisztet vesz fel, és a lisztek se egyformán veszik fel a nedvességet. A 30 dkg liszt ezért csak irányadó. Nekem is van, hogy jóval több lisztet vesz fel ugyanannyi krumpli. Ha a krumpli túlf?, felreped a héja, akkor is vizesebb lesz, és több liszt kell neki. Jó lisztes krumplit kell választani, pürének valót, ahhoz kell a legkevesebb liszt. A barátfüle vágásához én pizzavágót használok, ami olyan mint a derelyemetsz?, csak nem cakkos. Németországban is biztos lehet kapni. Ha lágyabb a tészta akár formázhatsz bel?le gombócokat. Ha a tésztát vízzel bekened a szilvalekvár körül, akkor jobban összeragad a tészta a ráhajtott tésztával, nem lesznek lyukak. Én ujjal szoktam összenyomkodni, ha úgy érzem, nem ragadt össze eléggé. Örülök, hogy ízlett azért. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek