r
Nosalty Logó

Barackos zsemlefelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Barackos zsemlefelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    5231 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 2137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét szeletekre vágjuk.
  2. A tejben elhabarjuk a tojássárgáját, a porcukrot, az olvasztott vajat, és ezt ráöntjük a zsemledarabokra.
  3. A zsemle felétkivajazott, morzsázott formába öntjük.
  4. Majd ráhelyezzük a sárgabarack-darabokat, megszórjuk a vaníliás cukorral, és a zsemle másik felét a tetején egyenletesen elosztjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Ha kész, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7890
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetjük. Már alig várom, hogy legyen szilvánk! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Egy szegedi antikváriumban a kezembe akadt egy szakácskönyv, ami annyira megtetszett, hogy azonnal meg is vettem. Majd most a barackszezon alatt kerestem olyan recepteket, amiben fel tudom használni a már túl érett sárgabarackokat, ez lett belőle. Annyi baj volt csak vele, hogy nagyon hamar elfogyott! :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek