Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos süti egyensúlytésztából

Barackos süti egyensúlytésztából
Barackos süti egyensúlytésztából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus recept, mindenféle gyümölccsel jó. Azért szeretem, mert nem kell bele se élesztő, se sütőpor, se más térfogatnövelő, és mégis könnyű a tésztája.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, pár pillanatra lobogó, forró vízbe mártjuk őket. Áttesszük hideg vízbe, és a héjukat lehúzzuk.
  2. A puha margarint habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal és a rummal.
  3. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. Ha félkemény, adjuk hozzá a cukor másik felét, és verjük teljesen keményre.
  4. A tojássárgás margarinhoz váltakozva adjuk a lisztet és a tojáshabot.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kirakjuk a felezett barackkal.
  6. Közepes tűznél aranybarnára sütjük.
  7. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 931
elküldve: 15
receptkönyvben: 253
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos süti, puha barackos pite, könnyű tésztájú barackos sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Major Szabina
MSzabina / Major Szabina Wed, 2013-02-27 18:30

Érdeklődnék, ha van itthon kemény barackkonzervünk azt is lehet rá tenni? Vagy csak a friss barack a jó?

szeag
Sz. Ági / szeag Thu, 2013-02-28 15:46

Jó a barckkonzerv is. Jól le kell csepegtetni, és ezután ugyanúgy használható, mint a friss.

katalinka3
katalinka3 Wed, 2012-07-18 08:10

Szia, ma megsütöm, éppen barackos süti receptre vadásztam. Minden hozzávalóm megvan. Hálás köszönetem a receptedért. Írok majd, hogy milyen lett. Katalinka3.

760
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
rum 0.5 dl
sárgabarack 10 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 1 púpozott ek